Simulatie

Simulatiespellen – Zoals de naam al aangeeft, simuleren deze spellen bepaalde gebeurtenissen en scenario's uit het echte leven. De focus ligt hier meestal op een ervaring die zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid ligt. Het basisidee is dat je dingen kunt ervaren die je in de echte wereld misschien niet meemaakt. Om deze ervaring zo precies mogelijk te geven, beperken de meeste spellen zich tot één gebied. Dit wordt gecompenseerd door een enorm breed marktaanbod.

In de meeste simulaties kun je dingen ervaren die je in het echte leven waarschijnlijk niet zult ervaren. Ontsnap aan de dagelijkse routine en ga in de cockpit van een A380 zitten is slechts één voorbeeld. Er zijn verschillende soorten simulatoren die niet beperkt zijn tot één activiteit of functie. In sommige spellen kun je een heel economisch systeem controleren en jezelf bewijzen als leider van een hele staat. De complexiteit van de spellen neemt van jaar tot jaar toe en bereikt soms ongelooflijke proporties. Maar laten we eerst eens kijken naar de afzonderlijke subgenres.

Wat zijn de subgenres en waar liggen de verschillen?

bouw- en managementsimulatoren zijn de uitgebreidere spellen van deze genre. Hier bouw je fictieve bedrijven, projecten of gemeenschappen op, breidt ze uit of beheer ze. Sommige spellen zijn zo complex dat ze een dieper begrip van de economie creëren. Studies kunnen hier zelfs bewijzen dat spelers na het spelen gemakkelijk hun opvattingen over politiek en bestuur hebben veranderd. Zo was er bij sommige deelnemers meer waardering, maar ook hogere verwachtingen van de overheid bij sommige deelnemers. Maar waarom probeer je het niet zelf uit? In Tropico 6 kun je de rol van dictator op je nemen en je eigen eilandstaat besturen. Wie weet wat voor diepere ervaringen je met je meeneemt.

De levenssimulatoren zijn ook erg populair bij veel spelers. De waarschijnlijk bekendste uitloper van dit genre is de Sims-serie. Hier heb je de controle over een of meer personages in het spel. Van geboorte tot dood, je kunt alles beslissen. Zelfs je eigen vier muren kunnen vrij door jezelf worden ontworpen of in ieder geval binnen het kader van de spelmogelijkheden. Zo kun je hier je eigen gezin stichten, een villa aan de rand van de stad bouwen en je droomwerk als dokter doen. Klinkt dat goed? Kijk dan eens naar enkele spellen van deze categorie.

De eerste simulatiespellen omvatten ook de sportsimulatoren. In 1986 kwam het BMX Simulator spel op de markt en genoot een grote populariteit daarvan. Ondertussen is de selectie natuurlijk veel groter. Zo kan je voor bijna elke sport het juiste spel vinden. Voetbalwedstrijden zijn bijzonder populair in Europa. Als je de leiding wilt nemen over een van de beroemde voetbalsterren, dan is FIFA iets voor jou. Hier kunt je zelfs joun eigen team samenstellen zoals je dat zelf wilt. De sportsimulatoren zijn zo'n fan magneet dat er zelfs hele toernooien worden gehouden. je kunt hier voor een deel 6-cijferige bedragen winnen. Ervan uitgaande dat je goed genoeg bent. Ook nichesporten vinden aandacht bij de ontwikkelaars en zijn voor u beschikbaar.

Naast de genoemde subgenres zijn er nog veel meer. Dus sommige tactische shooters worden gebruikt om echte soldaten voor te bereiden op de missie. Veel van deze spellen zijn erg populair bij normale spelers. De Arma-serie is hier een zeer bekend voorbeeld van. Wie in de cockpit van een vliegtuig of gevechtsvliegtuig wil plaatsnemen, vindt hier ook de juiste spellen zoals Flight Simulator X of Flight Gear: Vluchtsimulatoren bieden een indrukwekkende ervaring. Natuurlijk zijn er ook racespellen met landvoertuigen. Zo kom je in Project CARS 2 achter het stuur van de auto's.

De Truck Simulator en Agricultural Simulator games zijn de laatste jaren bijzonder populair geworden. De doorslaggevende factoren zijn zeker de grootte en de mogelijkheden van de spellen. En wie heeft er niet altijd van gedroomd om als kind in de bestuurderscabine van een vierpic-tons-vrachtwagen te zitten en als kind de snelwegen te verkennen.

Of het nu levenssimulator, management simulator of een van de andere spellen zijn waar je interesse in hebt. kun je er zeker van zijn dat wij bij Keyfuchs altijd het passende spel en de beste prijs voor jouw beschikbaar hebben.