Sport

Je hebt er altijd al van gedroomd om je eigen sportteam te leiden of een sportster te zijn om je club naar de top van de wereld te brengen? Dat en nog veel meer is mogelijk in de wereld van de sportspellen. Hoe vaak krijg je de kans om de UEFA Champions League titel te spelen voor tienduizenden toeschouwers in een stadion? Of in de finale van de wereldberoemde Stanley Cup van de NHL om de beker te spelen.

Wat maakt sportspellen speciaal en populair?

de juiste uitdrukking van sport, zijn sportgames op pc en consoles nu midden in de samenleving gebracht. Er zijn dus zelfs eigen toernooien, waarop individuele spelers of hele teams concurreren en proberen een toernooioverwinning te behalen. Bij zogenaamde e-sporttoernooien is het echter niet langer alleen een kwestie van een eenvoudige overwinning op alle anderen, maar ook van hoog prijzengeld.

Maar dit is slechts een stimulans voor de echte professionals van sportspellen om hun vaardigheid te blijven verbeteren. De stimulans voor de meeste gamers zal zal anders zijn dan voor een klein aantal gamers. Omdat alleen de beste van het beste de finale van een wereldkampioenschap of een nationaal kampioenschap haalt. Het is dus niet raar dat veel van de gamers graag van hun hobby werk willen maken.

Wat zijn de populairste titels van het genre van de sportgame?

Net als in het normale leven zijn voetbalspellen een van de populairste spellen in deze genre in de virtuele wereld. De FIFA-serie van EA Canada is waarschijnlijk de populairste voetbalsimulatie ter wereld. Nieuwe uitlopers met de huidige sterren, stadions en voetbalclubs van over de hele wereld verschijnen elk jaar gedurende 25 jaar. Dus je krijgt de kans om Lionel Messi, Marco Reus, Cristiano Ronaldo of Neymar Jr. te spelen en je eigen droomclub samen te stellen. Naast de capaciteiten van de personages in het spel, zijn het echter vooral de capaciteiten van de spelers die gevraagd worden. Met Keyfuchs kun jij eenvoudig de meest populaire FIFA 20-key vinden.

Zelfs de racefans vallen in deze genre, omdat de racegames ook deel uitmaken van deze genre. Sinds 2009 wordt jaarlijks een nieuwe titel in de Codemasters Formula 1-racegameserie gepubliceerd. De pc- en consoleversie van de Formule 1, officieel gelicenseerd door de FIA, is al jaren populair en brengt de spanning van autoracen naar je eigen omgeving. Immers, wie heeft er niet van gedroomd om het seizoen met de Scuderia of een Silver Arrow te winnen en zichzelf eindelijk wereldkampioen te kunnen noemen? Maar er zijn ook ski- en snowboardspellen voor fans van wintersport, dus Steep is waarschijnlijk een van de populairste spellen van deze subgenre. Basketbal, voetbal en ijshockey worden steeds populairder en zijn al jaren beschikbaar op pc en consoles.

Voor wie zijn sportspellen geschikt en waarom zou je ze spelen?

Het moet inmiddels duidelijk zijn dat sportspellen iets zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in sport. Dit geeft je de mogelijkheid om naast je dagelijkse leven een tweede leven te hebben als een superster in voetbal, racen of andere sporten. Je kunt de gaten vullen tussen de volgende game van je favoriete club en tijd doorbrengen met vrienden. Omdat vooral het genre van sportgames en simulaties geschikt is om met of tegen vrienden te spelen of je speelt tegen medespelers van over de hele wereld en leert nieuwe mensen vrij snel kennen.