Overleven

De term Survival is afgeleid van het Engels en betekent overleven. Als u op zoek bent naar overlevingsspellen, dan hebben wij precies wat jij zoekt. Typisch bevindt je zich in een noodsituatie in een overlevingsspel en probeert er het beste er van te maken. De Survival genre geniet al enige tijd een toenemende populariteit en er is nu een grote selectie van spellen op de markt. soortgelijke spellen zijn de, die we ook voor jou hebben behandeld in een aparte categorie.

Wat zijn overlevingsspellen en wat zit er achter de populariteit van deze genre?

De eerste prioriteit is natuurlijk om te overleven, zoals de naam al zegt. Vaak begin je in een Open Wereld zonder uitrusting en zonder speciale vaardigheden, wapens of middelen. Zo begin je meestal met grondstoffen, wapens en allerlei nuttige gadgets te verzamelen. In sommige spellen moet je jezelf verdedigen tegen NPC's, monsters of andere onvriendelijke spelers naast de tegenslagen van de elementen. In veel spellen moet je echter, naast de bijna normale overlevingskans, ook rekening houden met de behoeften van je personage. Dus je hebt voedsel, water en de juiste kleren nodig, maar ook slaap. In sommige gevallen reiken de eisen van de wildmaker ook zo ver dat ook rekening moet worden gehouden met het proces na de vertering van voedsel.

Verdere aspecten van deze genre zijn het bouwen van schuilplaatsen, huizen, bunkers of zelfs hele forten. Veel spellen hebben geprefabriceerde elementen die gebruikt kunnen worden voor het bouwen. Andere spellen kunt je ook in Sandbox mode spelen en alles kunnen doen, althans voor zover de game engine het geeft. Natuurlijk, voor al je projecten moet je eerst de juiste middelen hebben in de spelwereld van de game.

De meeste spellen van het survival genre hebben ook een online modus of zijn alleen te spelen op servers. Hier biedt het zich aan om samen met je vrienden erop uit te gaan. Dit opent veel nieuwe mogelijkheden en u kunt uw doel veel sneller bereiken, vooral tijdens het bouwen. In de online werelden ontmoet je vaak ook andere spelers, waarvan je nooit weet of ze vriendelijk of vijandig zijn. Ook hier heb je een duidelijk voordeel in de groep ten opzichte van enkele spelers.

Wat is het verschil tussen overlevingsspellen en welke zijn vooral populair?

Met alle functies die de spellen delen, verschillen de meeste verschillen in spelinstellingen. Een van de pioniers van de Survival Games is de voormalige ArmA Mod genaamd DayZ, dat nu een zelfstandige versie is. In deze zombieshooter moet je in een Oost-Europese plattelandswereld overleven tegen hordes zombies en andere spelers. Naast de gebruikelijke strijd om te overleven, biedt het spel ook de mogelijkheid om bases te bouwen, te repareren en het rijden van voertuigen en een van de grootste spelwerelden van de moderne games. Een ander voorbeeld is het voxelspel Minecraft, dat elke gamer waarschijnlijk al eerder heeft gespeeld. In dit zandbakoverlevingsspel heeft het bouwen een belangrijke rol toebedeeld gekregen. Minecraft heeft een nieuwe standaard gezet voor videogames, met name in de vrijheid, verscheidenheid en mogelijkheden van het bouwen, omdat er hier geen grenzen zijn. Een ander zeer populair spel is Ark: overleven geëvolueerd. In dit overlevingsspel vind je jezelf op een eiland vol dinosaurussen om te bezoeken. Naast futuristische apparatuur kunnen wapens van allerlei aard ook helpen.

De lijst van overlevingsspellen is erg lang, dus je moet er zelf eens naar kijken. Welk spel je ook kiest, met onze Keyfuchs Gamekey prijsvergelijking kun je er zeker van zijn dat je de beste prijs voor het spel vindt.