Rust spelupdates - Slaapzakbeperkingen en bouwupgrades

02 Juni 2023, 08:29 / by Fabian Roßbach
Rust spelupdates - Slaapzakbeperkingen en bouwupgrades

Slaapzakbeperkingen en bouw-upgrade-effecten in Rust

Hallo gamer! Deze maand kun je enkele spannende veranderingen verwachten in Rust. De ontwikkelaars hebben besloten om het maximale aantal respawn-opties per speler te beperken tot 15. Maar maak je geen zorgen, ze zijn zich bewust van deze grote verandering en geloven dat het zal leiden tot een interessantere spelervaring. Bovendien zijn er enkele coole verbeteringen in het bouw-upgrade-effect. Laten we eens nader bekijken wat er is veranderd!

Wat is er veranderd?

De belangrijkste verandering heeft betrekking op de beperking van respawn-opties via slaapzakken. Sinds oktober 2020 is het beheren van veel slaapzakken vereenvoudigd, maar nu zijn ze zichtbaar op de kaart terwijl je leeft, om het gebruik ervan te vergemakkelijken. Bovendien kun je slaapzakken die je niet meer nodig hebt vrijgeven. Voor servereigenaren is er een opdracht ("max_sleeping_bags") waarmee ze het maximale aantal slaapzakken per server kunnen wijzigen.

Ook het bouw-upgrade-effect is verbeterd: bij het upgraden van een bouwsteen wordt deze nu binnen een seconde stukje voor stukje geconstrueerd. Klinkt cool, toch?

Verbeteringen en fixes

Enkele andere hoogtepunten van de verbeteringen en fixes zijn onder andere:

  • Handgemaakte hagelpatronen
  • Automatenafval
  • Pylon-fixes
  • Gebouwhuidreparatie
  • Streamer-modus-schedel
  • Schildresolutie verhoogd

Verschepingscontainer-gebouwhuid en hamer-radiaalmenu-verbeteringen

Deze maand is er een nieuwe gebouwblok-huid in de vorm van verschepingscontainers. De initiële kleur van de containerblokken is willekeurig, met 16 verschillende kleuren om uit te kiezen. Je kunt de muren met de spuitbus-alternatief (RMB) in verschillende kleuren veranderen. Het hamer-radiaalmenu om van gebouwblok-skins te wisselen is ook verbeterd, zodat je nu met Q en E tussen de gebouw-skins kunt wisselen.

Verbeteringen aan kaartmarkeringen en ping-systeem

Vanwege feedback van spelers zijn er ook verbeteringen aangebracht aan het kaartmarkeringssysteem en het ping-systeem. Op de kaart is een lijst met de huidige markeringen toegevoegd en door erop te klikken kan de kaart naar die markering worden verplaatst. Elk ping-type heeft nu een uniek geluidseffect en het kompas knippert kort om de nieuwe ping aan te geven.

Verbeteringen in de threadveiligheid van de geheugenpool

De interne threadveiligheid van de geheugenpool is geoptimaliseerd om toekomstige prestatieproblemen bij het schalen van multithreading te voorkomen. Dit heeft met name betrekking op het gebied van netwerken en serialisatie.

Twitch Drops - Bellum

Van 11 tot 17 juni zijn Twitch Drops geactiveerd om het Bellum-evenement te ondersteunen - een Spaans community-evenement met bekende streamers zoals Auronplay, Grefg, Ricoy, Agustabell, Illojuan, Rubius en vele anderen. Meer informatie over Drops vind je op twitch.facepunch.com.

Dit waren de belangrijkste updates voor Rust deze maand! Als je nog geen Steam Key voor het spel hebt, moet je er zeker een krijgen en al deze geweldige nieuwe functies zelf ervaren. Veel plezier met spelen en tot de volgende update!

Over de auteur