Cyberpunk 2077 - Onze top 10 Features van het Sci-Fi avontuur

10 November 2019, 15:16 / by Fabian Rossbach
Cyberpunk 2077 - Onze top 10 Features van het Sci-Fi avontuur

Keanu Reeves of zijn personage Johnny Silverhand zal in Cyberpunk 2077 twee keer zoveel speeltijd hebben als oorspronkelijk gepland. Dat is wat de Italiaanse nasynchronisatie producent zei in een interview op het Lucca Comics and Games Festival in Italië. Hij kreeg onlangs informatie dat zijn synchronisatiegesprekstijd wordt verdubbeld. De reden voor Silverhand's veel uitgebreidere rol is Keanu Reeves zelf, omdat de acteur zo graag aan Cyberpunk 2077 werkt dat hij er een groter deel van wil worden.

Keanu Reeves' betrokkenheid bij Cyberpunk 2077 werd aangekondigd op een Microsoft-persconferentie op de E3 2019. Sindsdien hebben steeds meer Hollywood-sterren zich bij het spel aangesloten.

De top 10 redenen waarom je zeker Cyberpunk 2077 moet kopen

1ste Keanue Reeves in Cyberpunk 2077
Zoals reeds uitgelegd in het begin ontmoet je Johnny Silverhand en Keanu Reeves in Cyberpunk 2077. Silverhands taak in het spel is een soort digitale geest, die de rol van de tutorial overneemt en de speler begeleidt in het verhaal van Cyberpunk 2077..

Cyberpunk 2077 - officiële E3 2019 Trailer met Johnny Silverhand

2. om het speelbaar te maken voor niet-FPS-fans was belangrijk voor ons", aldus Alvin Lui van CD Projekt Red in een interview met WVVF Tech. De nieuwste gameplay video's en trailers hebben al aangetoond dat Cyberpunk 2077 allesbehalve een eenvoudige FPS is. In bijna alle missies zijn er manieren en middelen om ze op te lossen zonder een schot te lossen. Het spel moet altijd de juiste gameplay bieden voor zowel shooter fans als niet-shooter fans. De Open World of SciFi avonturen zullen ook tal van alternatieve bezigheden bieden dan alleen maar spelen met wapens.

3. drie verschillende spelstanden
Cyberpunk 2077 heeft een stand voor één speler, een stand voor co-öp en een stand voor meerdere spelers. Dit betekent dat je volledig kunt genieten van het spel in welke vorm dan ook. Dit zal een verschil zijn met spellen zoals GTA V, die een speciale multiplayer online modus heeft met GTA Online, maar die volledig los staat van het verhaal van de singleplayer.

4e De Techie Class
Er is de mogelijkheid om de Techie Class te spelen. De naam onthult al het grootste deel van wat er achter de klas verborgen ligt. De Techie is gespecialiseerd in kabels, camera's, laptops en robots. Hij is dus meer gespecialiseerd in de hardware en mechanica en niet in de programmeercode erachter. Het demonteren van dingen en het aanpassen en verbeteren van de wederopbouw is een van zijn vaardigheden. Met je eigen robot kan de Techie vergelijkbaar zijn met de kleine robots van Watch Dogs 2, maar kan hij veel meer doen. Zo kan hij bijvoorbeeld langs het plafond kruipen en lampen en dergelijke afsnijden en op vijanden laten vallen. De ontwikkelaar-cd-project Red is terughoudend in het geven van informatie, omdat je de klas zelf moet ontdekken.

De NetRunner-klasse
is precies wat we gehoopt hadden voor Watch Dogs. In tegenstelling tot de Techie, concentreert de NetRunner zich op hacktechnologie en machines en manipuleert deze van buitenaf. De klas zelf lijkt meer op een Stealth Runner maar kan volgens de ontwikkelaar ook zeer agressief worden gespeeld. We zijn benieuwd hoe de klas zal presteren, vooral in vergelijking met de Watch dogs: Legion, die ook in 2020 zal verschijnen, en of deze goed met elkaar vergeleken kunnen worden.

De officiële Cyberpunk 2077 - Deep Dive Video met inzicht in de Techie en NetRunner klasse.

6. verschillende soorten wapens
Cyberpunkt geeft je niet alleen een brede selectie aan wapens en aanpassingen, maar maakt ook onderscheid tussen drie basistypes, die sterk van elkaar verschillen.

    • Power Guns zijn de klassieke wapens die kogels schieten en dingen doden.
    • Technische wapens zijn ook fysieke wapens, maar hun kogels en projectielen veroorzaken andere schade. Er zijn dus Tech Guns die kleine EMP-munitie of chemische stoffen afvuren. De wapens kunnen zelfs binnendringen in muren en deuren en bieden meer mogelijkheden.
    • Smart Guns is precies wat je zou verwachten van een wapen uit 2077. Met kogels die van de grond stuiteren of zelfs om de hoek vliegen.


Niet alleen het hoofdverhaal van Cyberpunk 2077 zal zeer uitgebreid zijn, maar ook de minigames en de zijmissies. De ontwikkelaar CD Project Red heeft in The Witcher III al laten zien dat hij veel meer uit een spel kan halen dan alleen het hoofdverhaal. Minigames zoals ondergronds boksen en vechtsportgevechten zijn al bevestigd. Er zullen ook hackerspelletjes, wegwedstrijden en schietbanen zijn.

8. charactercreatie laat alles open.
charactercreatie laat alle mogelijkheden open. Zo kun je een klassiek mannelijk of vrouwelijk karakter creëren, maar de opties laten veel meer toe. Een mannenstem met een mannelijk gezicht maar een vrouwelijk lichaam is bijvoorbeeld mogelijk. Maar er kan ook voor een niet-binair geslacht worden gekozen.

9. verschillende levensverhalen
Kies je eigen levensverhaal en beïnvloed zo het verloop van het spel. Volgens de huidige informatie zijn er drie verschillende achtergrondverhalen die je kunt kiezen bij het maken van je personage.

    • Als Street Kid kun je het veel makkelijker vinden met de bendes van Night City. Dit is ook logisch als je bedenkt dat je zelf uit dezelfde achtergrond komt.
    • De Corpo zijn eerder de elite van Night City en dus zal het gemakkelijker zijn om met de hogere verdieners om te gaan.
    • CD Project Red heeft nog geen informatie over de Nomad bekendgemaakt.

10. cybernetische implantaten
mantismesjes die uit de cybernetische onderarmen springen en alle vijanden afslachten. De ontwikkelaar heeft al aangekondigd dat er naast de Mantis bladen ook andere wapens zijn die kunnen worden geplaatst in de onderarmen naast de Mantis bladen.

Aanbiedingen voor Cyberpunk 2077

Dit is onze top 10 redenen om Cyberpunk 2077 te kopen. Het spel wordt uitgebracht op 16 april 2020 voor PC, PS4, Xbox One en Google Stadia. Bij onze Keyfuchs prijsvergelijking vindt je nu al de beste aanbiedingen en de laagste prijzen voor jouw Cyberpunk 2077 Key.

Over de auteur