Minecraft 1.20 - 10 beste zaden voor speedruns

18 September 2023, 14:15 / by Fabian Rossbach
Minecraft 1.20 - 10 beste zaden voor speedruns

10 beste zaden voor speedruns in Minecraft 1.20

De beste zaden in Minecraft voor speedruns creëren werelden met direct beschikbare bronnen en bevinden zich in de buurt van belangrijke locaties om het einde te bereiken. Speedruns in Minecraft kunnen moeilijk zijn zonder gebruik te maken van de beste wereldzaden om de benodigde bronnen te genereren om de Ender Dragon sneller dan wie dan ook te verslaan.

De juiste zaad kan je in staat stellen om een sterke vesting in de buurt van je spawn-punt te hebben of in de buurt van startuitrusting te zijn zonder te hoeven graven. Update 1.20 heeft nog meer unieke omgevingen toegevoegd die je kunnen helpen om snel naar de aftiteling te gaan.

Snel naar de Nether en de Enderdraak

Een sleutel tot speedrunning is snel reizen naar de Nether door obsidianblokken te verzamelen uit lava en water. Dit stelt je in staat om genoeg Enderogen te maken van Blaze-staven in Minecraft om het Endportaal in het fort te activeren. De beste zaden voor snelle runs hebben lavapoelen waarmee je een Netherportaal kunt bouwen.

De top 10 zaden voor speedruns

  1. Kersenbloesemdorp: Dorpen zijn altijd handig voor een Minecraft-speedrun. Deze seed plaatst je in het nieuwe kersenbloesem-biom dicht bij een klein dorp met een smederij waar je ijzer en goud kunt vinden.
  2. Vernietigd lavaportaal: Deze seed biedt een dorp in de buurt van het spawn-punt en een klein bed van obsidianblokken in een lavapoel dat lijkt op een Netherportaal.
  3. Woestijntempelruïnes: Deze seed heeft bijna alles wat een Minecraft-speedrunner nodig heeft. Je vindt hier minstens drie kisten met een goede hoeveelheid ijzer en andere hulpbronnen om je run te vergemakkelijken.
  4. Dorp van de smid in het ijs: Deze seed plaatst je in een besneeuwd gebied met de gewenste locatie direct boven een bevroren meer. Hier vind je 5 obsidianblokken, genoeg om nabijgelegen Netherportaalruïnes te voltooien.
  5. Woestijnroverspost: Roversposten zijn meestal te gevaarlijk voor speedruns, maar de ingesloten ijzergolem in deze seed stelt je in staat elk risico te vermijden.
  6. Tweelingijzerdorpen: Met deze seed kom je terecht in twee naast elkaar gelegen dorpen. Hier vind je bijna een complete set ijzeren pantser, ijzeren gereedschap en ijzerstaven.
  7. Gezonken schatboot: Deze seed zorgt ervoor dat je in de buurt van een gezonken schip bent. Hier vind je ijzer en ben je dicht bij een lavabron.
  8. Huis van de diamanten: In deze seed spawn je direct in een dorp, direct bovenop het huis van een smid. Hier vind je drie diamanten en meerdere obsidianblokken.
  9. Eiland van de begraven schat: Deze seed biedt 7 obsidianblokken en 2 diamanten in een dorp en drie begraven kisten rondom het eiland waarop je spawnt.
  10. Bastions van Netherbuit: Deze wereldseed is de beste voor een speedrun, met vier smederijdorpen binnen bereik van het spawn-punt. Elke bron die je ooit nodig zou kunnen hebben, is direct beschikbaar.
Over de auteur