Horror

Duistere sfeer, verlaten spookhuizen, enge plaatsen en dreigende muziek: horrorfilms, spookachtige spook- en griezelspelletjes zijn populair bij een grote groep mensen. Ze houden van de spanning, de stijgende adrenaline, wanneer er een schrik moment komt en je niet kunt zien wanneer dat gaat gebeuren. deze genre heeft ook een nieuw niveau van kwaliteit en kwantiteit in video games in de afgelopen jaren bereikt. Horror games zijn niet alleen populair bij de spelers zelf, ze zijn ook echte hoogtepunten voor het publiek in de Lets Plays. Hoe vind je dat?

Wat maakt horrorspellen bijzonder en waarom zijn ze zo populair?De reden voor de toegenomen populariteit van videospellen is natuurlijk de griezelige factor die spelers willen. Het is een leuke afwisseling van het tactisch bouwen van nieuwe werelden, het jagen op de vijand in First person shooters en de avontuur in de meeste adventure games. De meeste horrorspellen werken met atmosferische scènes waarvan de spelers al weten dat het voor hen waarschijnlijk niet goed zal aflopen. Er zijn vele voorbeelden van scenario's die al in verschillende horrorfilms zijn gebruikt. Het bezoek aan het psychiatrisch ziekenhuis in Outlast is hier een heel goed voorbeeld van. Maar het grote verschil met de horrorfilm is dat je je in het verhaal kunt onderdompelen. Geen onnodige opwinding over de protagonisten die altijd de verkeerde beslissingen nemen. Hier wordt je uitgedaagd in een gevecht voor het overleven van je eigen karakter. Goede verhalen en aantrekkelijke graphics ondersteunen deze genre. Naast de hoge-resolutie beelden, is het vooral het geluid dat veel spelers in staat stelt om zich diep in het materiaal onder te dompelen en ervoor zorgt dat de hartslag toeneemt voordat de eerste horrormomenten zich aandienen. 


De populairste titels op het gebied van horrorspellen 


>>De laatste jaren zijn veel studio's druk bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe spellen op dit gebied. Ze bieden een interessante variatie en mix van shooters, avontuurlijke games en pure exploratie games waar de speler moet overleven. Echte klassiekers op dit gebied zijn bijvoorbeeld de Resident Evil of de Silent Hill serie. In beide spellen is de speler zeer actief betrokken bij de actie. De Resident Evil-serie met zijn zombies en apocalyptische scenario's is een voorbeeld van deze genre. Bij Silent Hill huiveren de fans vandaag de dag nog steeds als ze de iconische sirene in de mist horen. Nieuwe games overtuigen vooral met goede graphics en een geweldige sfeer. Outlast is hier een voorbeeld van. Hier beweegt de speler alleen met een camera en nachtzicht met een donkere blik door een verlaten gekkenhuis. Het ruimte-avontuur Dead Space kan ook genoemd worden. Hoewel de speler hier veel actiever is, zal hij zich altijd in situaties bevinden waarin je de rillingen over de rug lopen.

Voor wie zijn horrorspellen geschikt? Waarom zou je ze spelen?  


De reden is dat de ontwikkelaars van horrorspellen vooral de toon zetten op het gebied van geluid, graphics en verhaal. Goede dialogen zijn net zo belangrijk als het feit dat er schrikmomenten zijn. het bepaalt ook het spel, maar ook een spannende sfeer vanaf het allereerste begin. Als je toch al een fan bent van horrorfilms en je jezelf graag blootstelt aan de horror, dan zijn deze titels het juiste advies voor jou. Maar als je niet opgewassen bent voor horror en een zwak hart hebt, wil je je misschien eerder vasthouden aan de bewezen klassiekers als Tetris.

.