Zombie Within - Nu op Steam

24 Februari 2024, 12:39 / by Fabian Rossbach
Zombie Within - Nu op Steam

Zombie Within, het nieuwste multiplayer-spel dat strategie combineert met een vleugje horror, heeft officieel het levenslicht gezien en is nu beschikbaar via Steam Early Access.

Ontwikkeld door het Tunesische indie-studio NewGen in samenwerking met de in Los Angeles gevestigde indie game-uitgever Wandering Wizard, nodigt het spel spelers uit in een post-apocalyptische wereld die wordt overspoeld door zombies.

Uniek spelconcept ontmoet sociale deductie

Het spel onderscheidt zich door zijn asymmetrische sociale deductiespel, waarbij spelers ofwel als Zombie Impostor optreden, die probeert zoveel mogelijk burgers in het kamp te doden, of als Verdedigers, die moeten ontdekken wie er stiekem een zombie is onder de burgers.

Strategie en terreur: Een meeslepende combinatie

Zombie Within biedt een boeiende mix van strategie en horror. Zombie-Impostors hebben als doel generatoren te vernietigen en de infectie te verspreiden om hun ware monsterlijke vorm te onthullen en direct aan te vallen. Verdedigers nemen daarentegen de rollen van jagers of ingenieurs op zich om de Zombie-Impostors te bestrijden en vallen op te zetten of defecte generatoren snel te repareren en de Impostors te ontmaskeren.

Een dynamische spelwereld

Met willekeurig gegenereerde kaarten biedt het spel een steeds veranderende en uitdagende ervaring waarbij geen enkel spel hetzelfde is. Of het nu op de standaardkaart is of in een willekeurig gegenereerd kamp, spelers moeten voortdurend hun strategieën aanpassen om te overleven of hun duistere doelen te bereiken.

Achtergrond van de ontwikkelaars en uitgever

Snail Games, het moederbedrijf achter Wandering Wizard, is sinds de oprichting in 2000 een pionier in de digitale technologie- en entertainmentindustrie. NewGen Studio, het ontwikkelingsteam achter Zombie Within, heeft naam gemaakt door het ontwikkelen van spellen variërend van advergames tot AR en VR, en van mobiele tot pc-games.

Een must voor fans van het genre

Met zijn unieke mix van strategie, terreur en sociale deductie stelt Zombie Within nieuwe normen in het multiplayer-gaminggenre. De samenwerking tussen Wandering Wizard en NewGen Studio belooft een opwindende spelervaring die zowel fans van multiplayer-games als liefhebbers van postapocalyptische scenario's zal aanspreken.

Over de auteur