Wasteland 3 - De officiële release datum is 19 mei 2020.

17 November 2019, 14:12 / by Fabian Rossbach
Wasteland 3 - De officiële release datum is 19 mei 2020.

Wasteland op het ijs - Wasteland 3 krijgt release datum

Medio november maakte Microsoft gebruik van het interne "XO19"-evenement in Londen om verschillende, voorheen onaangekondigde titels te presenteren. Daarnaast was er echter ook informatie over sommige games die al lang op de radar van die-hard fans stonden - bijvoorbeeld het derde deel van de populaire Wasteland-serie van inXile Entertainment.

Vanaf 19 mei 2020 mogen gedurfde ploegen terugkeren naar het barre landschap om een vleugje orde te brengen in een verbrijzelde samenleving. Troepen van maximaal zes rangers zullen opnieuw worden bevolen vanuit een isometrisch perspectief, dit keer vechten ze zich een weg door de besneeuwde overblijfselen van Colorado. Ze moeten gemotiveerd worden door een "diep en boeiend verhaal" dat steunt op een nieuw dialoogsysteem met volledig gesoundtrackte personages.

De nieuwste Wasteland 3 trailer van de X019 in Londen....

Wat is er nieuw in Wasteland 3

Na de succesvolle heropleving van het genre in de vorm van Wasteland 2 (uitgebracht in 2014), beloven de ontwikkelaars rond serieontwerper Brian Fargo ook dat spelers geconfronteerd zullen worden met "moeilijke morele beslissingen" die een directe invloed hebben op de verhaallijn en de spelwereld. Je kunt ervoor kiezen om alleen of in samenwerking met andere mensen op avontuur te gaan.

Om de veelzijdige uitdagingen van het ijzige Colorado te kunnen weerstaan, kunnen rangers, naast hun eigen voertuig, vertrouwen op een geavanceerd gevechtssysteem: Het tactische, turn-based principe van de voorgangers zal worden behouden voor de grote opluchting van de veteranen, maar moet tegelijkertijd meer "vloeiend" zijn dan voorheen. Omdat zowel bittere vijanden als onbekende gevaren op de loer liggen in het eindtijdlandschap, klinkt meer controle alleen maar eerlijk!

Vernieuwde crowdfunding voor financiering

Net als in het geval van zijn directe voorganger, vertrouwde inXile Entertainment opnieuw op crowdfunding voor Wasteland 3; in plaats van Kickstarter, voorzag Fig dit keer de financiële basis. Binnen een maand was het project in staat om een trotse 3 miljoen dollar op te halen! Met de hulp van talrijke ontwikkelaars die ook betrokken waren bij Torment: Tides of Numenera (uitgebracht in 2017), is Wasteland 3 sinds 2016 in de maak.

Het feit dat de studio in november 2018 door Microsoft werd overgenomen, verandert niets aan de platforms die Microsoft levert: Op 19 mei 2020 wordt Wasteland 3 uitgebracht voor PC, Mac en Linux, alsook voor Xbox One en Playstation 4.

Over de auteur