Wanted: Dead - Strijd om erkenning

11 Maart 2024, 21:11 / by Fabian Rossbach
Wanted: Dead - Strijd om erkenning

"Wanted: Dead", een actievolle game van 110 Industries, dat zich afspeelt in een neon-doordrenkt Hongkong, had het moeilijk om op te vallen tussen blockbusters zoals "Hogwarts Legacy". Maar ondanks de aanvankelijke obstakels en gemengde recensies, geeft het ontwikkelingsteam niet op en plant het een comeback die zowel fans als critici zou kunnen verrassen.

Een uitdagende publicatie

Het spel dat doet denken aan het goede oude PS2-tijdperk en hack-and-slash chaos combineert met soepele third-person shooting elementen, had moeite om zich te onderscheiden naast grote nieuwe releases. "Wanted: Dead" zonk al snel weg in de vergetelheid, maar de ontwikkelaars bij 110 Industries willen dat je weet: het spel leeft en wordt voortdurend verbeterd.

Verbeteringen en toekomstplannen

Ondanks verdeelde meningen werkt 110 Industries voortdurend aan nieuwe toevoegingen voor hun actie-avonturenspel. Patch 12.2 bracht bijvoorbeeld enkele broodnodige correcties voor een van de vroege eindbaasgevechten. In een exclusief interview geeft CEO Ruslan Akhmerov toe dat de publicatie een uitdaging was, maar benadrukt ook het teamtrots op het behaalde resultaat, ondanks de turbulente tijden.

Het potentieel van "Wanted: Dead"

De beoordelingen van "Wanted: Dead" schilderen geen vleiend beeld, met een huidige 'Gemengd'-status op Steam. Toch hebben Akhmerov en zijn team gemengde gevoelens over de ontvangst. Ze nemen kritiek serieus en werken aan verbeteringen. Veel spelers noemen het spel nu al een cultklassieker, wat het ontwikkelingsteam motiveert om het beste uit dit perspectief te halen.

Een blik op de toekomst

Akhmerov onthult dat "Wanted: Dead" nog niet aan het einde van zijn reis is gekomen. Met belangrijke aankondigingen voor 2024 in petto, blijft het doel om van het spel een echte cultklassieker te maken. Het ontwikkelingsteam bedankt elke speler voor de feedback en belooft dat het verhaal van "Wanted: Dead" nog niet ten einde is.

Wat ons te wachten staat

De toekomst van "Wanted: Dead" blijft boeiend. Als fan van het spel sinds Gamescom 2022 kijk ik ernaar uit om te zien wat het Zombie Unit-team hierna van plan is. Of je nu een fan bent van de neon-doordrenkte dystopische sfeer of gewoon op zoek bent naar de beste FPS- of cyberpunk-spellen, "Wanted: Dead" verdient het om niet over het hoofd gezien te worden. Het toewijding van 110 Industries om het spel voortdurend te verbeteren, toont aan dat er nog veel onbenut potentieel zit in "Wanted: Dead".

Over de auteur