Warhammer Vermintide 2 - Nieuwe Versus-modus binnenkort beschikbaar voor openbare tests

03 Maart 2024, 22:00 / by Fabian Rossbach
Warhammer Vermintide 2 - Nieuwe Versus-modus binnenkort beschikbaar voor openbare tests

Warhammer Vermintide 2, bekend om zijn intense coöp-gevechten, maakt zich op om zijn nieuwe Versus-modus voor het publiek beschikbaar te stellen.

Na een succesvolle gesloten alfafase, waarin de ontwikkelaars van Fatshark waardevolle feedback hebben verzameld, staat de uitbreiding van de spelervaring door deze spannende modus nu voor de deur. Hier krijg je een gedetailleerd inzicht in wat je te wachten staat en hoe je je kunt voorbereiden op de aankomende openbare tests.

De Versus-modus: Een nieuwe dimensie van competitie

Warhammer Vermintide 2 breidt zijn speluniversum uit met een Versus-modus die de dynamiek van het spel ingrijpend verandert. Geïnspireerd door klassiekers als Left 4 Dead 2 en Dead Space 2, biedt deze modus een asymmetrisch conflict waarin spelers zowel de rol van de helden van Ubersreik als die van de Skaven kunnen aannemen.

Deze aanpak belooft niet alleen een frisse uitdaging voor ervaren spelers, maar ook een geheel nieuwe spelervaring voor nieuwkomers.

Terugblik op de gesloten Alpha

De gesloten Alpha van de Versus-modus heeft aangetoond dat de community klaar is voor meer. Met meer dan 3.600 pc-spelers die meer dan 6.000 rondes speelden, kon Fatshark waardevolle feedback verzamelen. De serverstabiliteit en de algehele spelervaring overtroffen de verwachtingen, wat de ontwikkelaars aanmoedigde om de volgende stap te zetten.

Joakim Setterberg, Design Director bij Fatshark, deelde mee dat de volgende Alpha-fase rechtstreeks zal plaatsvinden in het hoofdspel Warhammer Vermintide 2, compleet met nieuwe kaarten, premium carrières en specifieke aanpassingen voor de Versus-modus.

Aanpassingen en verbeteringen

Na de eerste testfase voert Fatshark significante aanpassingen door om de spelervaring te verbeteren. Met name de balans tussen de helden en de Pactsworn werd grondig geanalyseerd. Terwijl de helden domineerden met handvuurwapens en longbows, worden nu de Pactsworn-specialeenheden versterkt om een meer gebalanceerde uitdaging te bieden.

Ook wordt er gesleuteld aan de talenten en vaardigheden van de helden in de Versus-modus om het spel eerlijk en spannend te maken.

Aankomende vernieuwingen en feedback

De ontwikkelaars hebben ook plannen om te reageren op veelvoorkomende verzoeken uit de community, zoals de mogelijkheid om als bazen en elites te spelen, evenals de introductie van een trainingsgebied voor de Pactsworn-specialeenheden. Deze aanpassingen zijn bedoeld om de spelervaring verder te personaliseren en te verbeteren.

De volgende fase: Openbare tests

Joakim Setterberg bevestigt dat de volgende Alpha-fase van de Versus-modus "zeer binnenkort" zal beginnen en toegankelijk zal zijn voor alle eigenaren van Warhammer Vermintide 2. Een exacte datum moet nog worden aangekondigd, maar het doel is om een breder scala aan spelers te betrekken en zowel nieuwkomers als veteranen aan te moedigen om deel te nemen aan de tests.

Conclusie

Met de introductie van de Versus-modus in Warhammer Vermintide 2 opent zich een nieuwe dimensie van competitie en samenwerking die de spelervaring zal verrijken. De openbare tests staan voor de deur, en het is de perfecte gelegenheid voor spelers om actief deel te nemen aan de vormgeving van deze spannende nieuwe modus.

Bereid je voor om deel uit te maken van deze opwindende ontwikkeling en houd uitkijk naar verdere aankondigingen van Fatshark.

Over de auteur