Valheim en mods: de mening van Iron Gate Studio - Officiële verklaring & aanbevelingen voor modders

29 Mei 2023, 17:13 / by Tom Schwiha
Valheim en mods: de mening van Iron Gate Studio - Officiële verklaring & aanbevelingen voor modders

Iron Gate Studio reageert op Valheim Mods

Recentelijk heeft het ontwikkelingsteam Iron Gate Studio veel vragen ontvangen over het onderwerp mods voor hun populaire spel Valheim. Om eventuele onduidelijkheden uit de weg te ruimen, heeft het team besloten om een officiële verklaring af te leggen.

Wat zegt Iron Gate over Mods?

Hoewel Valheim geen officiële mod-ondersteuning biedt, tonen de ontwikkelaars begrip voor de creatieve geest van de spelers en zijn ze zelfs blij dat modders hun eigen ideeën inbrengen. Ze benadrukken echter dat het maken en gebruiken van mods op eigen risico gebeurt en mogelijk niet compatibel is met toekomstige updates van het spel.

Betaalde mods - Dit zegt Iron Gate

Een centraal onderwerp in de discussies waren betaalde mods. Iron Gate Studio begrijpt dat modders veel tijd en moeite steken in hun werk en mogelijk een financiële vergoeding willen. Het team is echter duidelijk tegen het verbergen van gemodificeerde inhoud achter een betaalmuur. Ze zijn van mening dat dit in strijd is met de creatieve en open geest van modding.

De aanbevelingen van Iron Gate aan modders

Iron Gate roept alle mod-auteurs op om hun mods gratis toegankelijk te maken voor iedereen. Dit geldt voor de hele mod en niet alleen voor een deel ervan. Spelers kunnen natuurlijk nog steeds vrijwillige donaties doen aan de ontwikkelaars van mods om hun waardering te tonen.

Bovendien vraagt het ontwikkelteam om mods duidelijk te markeren als onofficiële mods - zowel in het spel zelf als op de websites waar ze worden aangeboden. Dit moet verwarring voorkomen en spelers helpen te herkennen of ze een gemodificeerd spel spelen of niet.

Valheim: een succes dankzij de community

Sinds de release begin 2021 heeft Valheim al miljoenen spelers geïnspireerd en een toegewijde community opgebouwd. De open-wereld survival game in Viking-stijl biedt al een groot aantal inhoud en mogelijkheden om de wereld te verkennen en vorm te geven. Dankzij de community en de hardwerkende modders zijn er echter altijd nieuwe, interessante toevoegingen aan het spel.

Als je Valheim nog niet hebt, kun je bij ons op Keyfuchs een Steam Key kopen en direct de wereld van de Vikingen verkennen. Veel plezier met verkennen!

Over de auteur