Update over Prince of Persia - The Sands of Time Remake

25 Mei 2023, 07:54 / by Fabian Roßbach
Update over Prince of Persia - The Sands of Time Remake

Ubisoft Montreal neemt het roer over

Ubisoft kondigde vorig jaar aan dat de langverwachte Prince of Persia: The Sands of Time Remake van ontwikkelaar zou veranderen. Het studio die het origineel uit 2003 ontwikkelde, zal nu de leiding nemen. Het project is nog steeds mysterieus, maar Ubisoft News had de kans om te praten met producent Jean-Francois Naud en game director Michael McIntyre over de huidige stand van zaken en wat The Sands of Time zo bijzonder maakt.

Met expertise en oog voor detail

Het team van Ubisoft Montreal brengt zijn expertise op het gebied van storytelling, gameplay en kunst in bij de herontwikkeling van het spel. Op dit moment bevindt het spel zich in de conceptfase, waarbij het team feedback van de community in overweging neemt en prototypes maakt. Er wordt verwacht dat er dit jaar geen verdere informatie over het spel zal worden vrijgegeven.

Remake in plaats van Remaster

De ontwikkelaars vinden het belangrijk om het spel als een remake in plaats van een remaster aan te pakken om het aan te passen aan de moderne context. Dit omvat verbeteringen in beweging, gevechten en storytelling. Tegelijkertijd moet de oorspronkelijke ervaring behouden blijven voor fans en tegelijkertijd iets nieuws bieden aan nieuwkomers.

Bijzondere betekenis voor het team

Voor veel teamleden bij Ubisoft Montreal heeft The Sands of Time een bijzondere betekenis - ofwel omdat ze betrokken waren bij het oorspronkelijke spel, ofwel omdat het hen heeft geïnspireerd om in de game-industrie te werken. Bij de ontwikkeling van de remake willen ze de tijdloze kwaliteiten van het oorspronkelijke spel behouden en verbeteren.

Interesse in het spel? Blijf op de hoogte!

Om op de hoogte te blijven, kun je je aanmelden voor updates of de officiële Twitter-account volgen. Als je een fan bent van Prince of Persia en niet kunt wachten op de release van Prince of Persia The Sands of Time - Remake, moet je onze website in de gaten houden om geen nieuws te missen.

Werken bij Ubisoft Montreal

Geïnteresseerd in een carrière in de game-industrie? Je zou zelfs deel kunnen uitmaken van het team dat werkt aan dit geweldige project! Bekijk de openstaande vacatures bij Ubisoft Montreal en solliciteer vandaag nog. Wie weet ben jij de volgende die meewerkt aan de herontwikkeling van Prince of Persia The Sands of Time - Remake.

Over de auteur