De 10 meest opwindende nieuwe spellen in juni 2024

29 Mei 2024, 12:40 / by Fabian Roßbach
De 10 meest opwindende nieuwe spellen in juni 2024

In juni 2024 worden er een groot aantal spannende nieuwe spellen uitgebracht. Van langverwachte vervolgen tot volledig nieuwe concepten - hier zijn de top 10 nieuwe spellen die je deze maand niet mag missen.

1. Elden Ring: Shadow of the Erdtree

De langverwachte uitbreiding voor Elden Ring, Shadow of the Erdtree, brengt een nieuw verhaal, nieuwe dungeons, vijanden, wapens en uitrusting naar het spel. De uitbreiding belooft om de rijke en diepgaande lore van het spel verder uit te breiden en spelers nog meer uitdagingen en avonturen te bieden. Releasedatum: 21 juni 2024 voor PlayStation, Xbox en PC.

2. Still Wakes the Deep

Still Wakes the Deep is een nieuw first-person narrative horrorspel van The Chinese Room, bekend van Everybody's Gone to the Rapture en Amnesia: A Machine for Pigs. Het spel speelt zich af op een olieplatform tijdens een storm, achtervolgd door een mysterieus monster. Met een volledig Schotse cast en de focus op puzzeloplossingen en uitdagende voortbeweging belooft dit spel een unieke en meeslepende horrorervaring te bieden. Releasedatum: 18 juni 2024.

3. #BLUD

#BLUD is een prachtig geanimeerd dungeon-crawler spel met een unieke stijl die doet denken aan Ren and Stimpy en Clone High. Het spel gaat over een vampier-apocalyps waarin je speelt als Becky Brewster, afstammeling van een familie van vampierjagers. Met een overdreven animatiestijl en dynamische gameplay biedt #BLUD een frisse kijk op het genre. Releasedatum: 18 juni 2024 voor PC.

4. Empires of the Undergrowth

In Empires of the Undergrowth neem je de controle over een mierenkolonie in een RTS/base-building spel. Geïnspireerd door klassiekers zoals SimAnt, biedt dit spel complexe gameplay en strategische uitdagingen. De volledige release staat voor de deur, nadat het spel al veel aandacht heeft getrokken tijdens de Early Access-fase. Releasedatum: 7 juni 2024 voor PC.

5. Dragon is Dead

Dragon is Dead is een hack-and-slash-roguelite actieplatformer die sterk is geïnspireerd door Castlevania, Diablo en Dead Cells. Met zijn snelle gameplay, RPG-elementen en een duistere, gotische stijl biedt dit spel een meeslepende mix van actie en strategie. Releasedatum: 7 juni 2024 in Early Access voor PC.

6. Monster Hunter Stories Remastered

Monster Hunter Stories Remastered brengt het populaire 3DS-spel in een uitgebreide en verbeterde versie naar moderne platforms. Met herziene graphics, volledige voice-over en nieuwe inhoud biedt deze versie de ultieme Monster Hunter Stories-ervaring. Releasedatum: 14 juni 2024 voor PS4, Switch en PC.

7. Destiny 2: The Final Shape

De achtste uitbreidingspakket voor Destiny 2, The Final Shape, brengt nieuwe inhoud, vaardigheden en een nieuwe locatie naar het spel. Het markeert het begin van het tiende jaar van Destiny-content en introduceert episodische updates die de gameplay verder verdiepen en uitbreiden. Releasedatum: 4 juni 2024 voor alle platforms waarop Destiny 2 beschikbaar is.

8. The Elder Scrolls Online: Gold Road

Gold Road is de nieuwste uitbreiding voor The Elder Scrolls Online en neemt spelers mee op een nieuwe reis door Tamriel. Met nieuwe quests, dungeons en uitdagingen breidt deze uitbreiding het al enorme universum van het spel verder uit. Het complete pakket bevat alle voorgaande uitbreidingen, waardoor het een must-have is voor fans van de serie. Releasedatum: 3 juni 2024 voor pc.

9. Killer Clowns from Outer Space: The Game

Deze asymmetrische multiplayer-horrorgame is gebaseerd op de cultfilm Killer Clowns from Outer Space. Spelers kunnen ofwel als Killer Clowns spelen of als mensen die proberen de aarde te verdedigen. Met zijn unieke stijl en humoristische benadering biedt deze game een frisse kijk op het multiplayer-horror genre. Releasedatum: 4 juni 2024 voor PlayStation, Xbox en pc.

10. Shin Megami Tensei V: Vengeance

Shin Megami Tensei V: Vengeance brengt de klassieke JRPG-ervaring van SMT V terug, maar breidt deze uit met een nieuwe verhaallijn, 40 extra demonen, nieuwe locaties en tal van kwaliteitsverbeteringen. De game, oorspronkelijk uitgebracht op de Switch, komt nu naar alle platforms en biedt zo nog meer spelers de mogelijkheid om ondergedompeld te worden in de duistere en meeslepende wereld van SMT V. Releasedatum: 14 juni 2024.

Dat was het voor deze maand! Laat ons weten op welke games je het meest verheugd bent en welke je als eerste zult spelen. Abonneer je op ons kanaal om geen nieuws te missen, en tot de volgende keer bij Gameranx!

Over de auteur