The Thaumaturge - Een duistere role-playing game voor fans van Baldur's Gate 3

10 Oktober 2023, 12:48 / by Fabian Rossbach
The Thaumaturge - Een duistere role-playing game voor fans van Baldur's Gate 3

Een blik op The Thaumaturge

The Thaumaturge is een spel dat elke fan van isometrische rollenspellen zoals Baldur's Gate 3 zal bekoren. Het is ontwikkeld door studio Fool's Theory, bekend om hun unieke interpretaties van dit ondergewaardeerde genre.

The Thaumaturge neemt spelers mee naar een fantastische en duistere versie van het Warschau van de 20e eeuw. Net als bij Baldur's Gate 3 beïnvloeden jouw keuzes de hele spelervaring. Je kruipt in de huid van Wiktor Szulski, een man met de zeldzame kracht van thaumaturgie.

Een hoofdrol met een zeldzame kracht

In The Thaumaturge is het aan jou om te beslissen wat voor persoon en thaumaturge Wiktor zal zijn. Je kunt zijn rol uitproberen in de gratis demo van het spel die beschikbaar is tijdens het Steam Next Fest.

Als je meer wilt weten over The Thaumaturge of de demo zelf wilt downloaden, kun je de officiële Steam Key-pagina bezoeken. De ontwikkelaars van Fool's Theory beloven dat de demo je "een goede indruk van het spel zou moeten geven zonder te veel van het verhaal te verraden".

Thaumaturgie en Salutor-systeem

Het spel biedt een uniek systeem genaamd Salutor. Salutors zijn wezens die worden geconsumeerd door thaumaturgen zoals Wiktor en zich voeden met menselijke zwakheden. Ze lijken op wezens uit games zoals Dark Souls, maar kunnen getemd worden. Dit zal zeker invloed hebben op je morele positie in het spel.

Terwijl je wacht op de release van het volledige spel, kun je enkele van onze andere favoriete fantasy-games ontdekken op Keyfuchs.

Over de auteur