The Lord of the Rings: Gollum - Review in progress

25 Mei 2023, 06:03 / by Fabian Rossbach
The Lord of the Rings: Gollum - Review in progress

Een ongebruikelijke aanpak voor een Lord of the Rings-spel

De Lord of the Rings: Gollum van Daedalic Entertainment biedt ons een geheel nieuw perspectief op Midden-aarde. Het spel richt zich op de titelfiguur terwijl hij zich kort voor de gebeurtenissen van "The Fellowship of the Ring" door de gevaarlijke wereld sluipt. Met tien hoofdstukken die de speler door bekende locaties en naar bekende personages leiden, biedt het spel een interessante mix van stealth-mechanica en puzzels in de stijl van "Uncharted".

De nadruk ligt daarbij op het sluipen en ontwijken van vijanden zoals orks of spinnen, omdat Gollum in tegenstelling tot Nathan Drake geen wapens tot zijn beschikking heeft. Spelers moeten daarom slim te werk gaan en hun omgeving gebruiken om rotsblokken als afleiding te werpen of lampen uit te schakelen om onopgemerkt te blijven. Bovendien moet je in de loop van het spel tussen de persoonlijkheden van Gollum en Sméagol kiezen, wat verschillende verhaallijnen opent.

Technische problemen verstoren het speelplezier

Helaas hebben we tijdens onze eerste indrukken van The Lord of the Rings: Gollum op de PS5 enkele technische problemen ontdekt. Tot op het moment van dit artikel is er nog geen patch uitgebracht die deze problemen oplost. De ontwikkelaars hebben echter beloofd dat een Day-One-patch de problemen zal oplossen.

Ondanks deze problemen zijn de eerste speelgedeeltes zeker vermakelijk, waarbij het klimmen en slingeren in het begin leuk is, maar mogelijk eentonig kan worden naarmate het spel vordert. De duistere sfeer van het spel verschilt van de filmische adaptaties van Peter Jackson en is meer gebaseerd op het literaire werk van Tolkien.

Conclusie: Een vermakelijk stealth-spel voor Tolkien-fans

The Lord of the Rings: Gollum is geen baanbrekend spel, maar biedt een interessante ervaring voor fans van het universum van J.R.R. Tolkien. Als stealth-platformer leidt het Gollum (en de spelers) door enkele van de bekendste locaties in Midden-aarde en laat het hen bekende personages zoals Gandalf ontmoeten. Als de technische problemen zijn opgelost, zou het spel een vermakelijk avontuur moeten bieden voor fans van de boeken en films.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je zelf de wereld van Gollum ontdekken? Haal dan je The Lord of the Rings: Gollum Key of ontdek meer geweldige Steam Keys op Keyfuchs!

Over de auteur