The Last of Us Part II - Release datum voor PS4

27 Oktober 2019, 19:34 / by Tom Schwiha
The Last of Us Part II - Release datum voor PS4

The Last of Us Part II (2)

Na de recente aankondiging dat The Last of Us Part II in februari 2020 zal worden uitgebracht, is er nu een nieuwe datum. De ontwikkelaar Naughty Dog heeft de releasedatum met enkele maanden uitgesteld. De reden hiervoor is dat het spel niet zo goed is als de ontwikkelaar denkt dat het is.

De officiële releasedatum voor The Last of Us Part II op PlayStation 4 is nu 29 mei 2020.

Alle edities van The Last of Us Part II PS4

Naast de Standard Edition is er ook de Digital Deluxe Edition, Special Edition en Collector's Edition. Als je nog niet zeker weet welke editie geschikt is voor jou, kan je de inhoud bekijken.

Als je een van de edities vooraf bestelt, ontvang je een aantal bonussen naast de normale inhoud van de editie. De eerste bonus is de verbetering van de munitiecapaciteit voor Ellie's pistool aan het begin van het spel. De tweede bonus is de productiehandleiding, die vanaf het begin van het spel toegang geeft tot nieuwe recepten en verbeteringen. De laatste bonus is alleen voor digitale pre-orderaars en ontsluit de PSN avatar Ellis Tattoo.

Standaard uitvoering

Naast de volledige versie van The Last of Us Part II is er geen extra inhoud naast de mogelijke preorder bonussen. De Standard Edition is zowel op CD als in digitale vorm verkrijgbaar.

Digitale Deluxe editie

Deze editie is alleen beschikbaar in digitale vorm en brengt een aantal bonussen mee naast de inhoud van de digitale Standard Edition. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om de preorder bonussen te ontvangen.

  • Dynamisch ontwerp voor de PS4
  • PSN Avatars
  • Digitale soundtrack voor het spel
  • Digitale versie van het 48 pagina's tellende Mini Artbook

bijzondere uitgave

Deze editie is alleen beschikbaar op CD en wordt geleverd met alle inhoud van de Digital Deluxe Edition en de preorder bonussen. Daarnaast is er een Steelbook en een 48 pagina's tellende Mini Artbook voor het spel.

Verzamelaarseditie

Net als de Special Edition is deze versie van The Last of Us Part II alleen beschikbaar op CD. Het wordt geleverd met alle inhoud van de Digital Deluxe en Special Edition. Als extra bonus zijn er enkele bonussen voor verzamelaars.

  • 30 cm hoog figuur van Ellie
  • Replica van Ellies Armband
  • 6 geëmailleerde pinnen
  • Lithografie afdrukken
  • 5-delige stickerset

Wat is het verhaal van The Last of Us Part II?

De hoofdauteur en creatief directeur heeft in een interview in 2017 gezegd "Het verhaal draait om het gevoel van haat" 

Het actie-avonturenverhaal begint vijf jaar na de gebeurtenissen van The Last of Us. De wereld is nog steeds besmet door de schimmel "Ophiocordyceps unilateralis". Al in het eerste deel heeft deze paddenstoel de mensheid bijna uitgeroeid en een groot deel van de mensen veranderd in paddenstoelmutanten die al het leven willen vernietigen. De overlevenden in deze nieuwe wereld worden blootgesteld aan vele gevaren en vechten van dag tot dag. De twee hoofdpersonen uit het eerste deel van The Last of Us, Joel de Smokkelaar en zijn dochter Ellie, spelen de hoofdpersonen opnieuw. Deze keer heb je Ellie onder controle en in plaats van een emotioneel vader-dochterverhaal is het nu veel donkerder, bloederiger en brutaler.

In de laatste trailer van The Last of Us Part II zie je de motivatie voor Ellie's wraakactie.

Nadat de twee zich aan het eind van deel één in de kleine nederzetting Jackson hebben gevestigd, zijn er al ruim vier jaar verstreken. Ellie is nu 19 jaar oud en heeft zich sterk ontwikkeld. Ze gaat op verkenningstocht met verschillende andere bewoners van Jackson. Ellie is samen met haar vriendin in de ijzige omgeving totdat ze elkaar verliezen. Ellie probeert haar metgezel te vinden en ontmoet een groep overlevenden die haar vriendin voor haar ogen vermoordt.

Alsof ze door een wonder de hele zaak overleeft en zweert om wraak te nemen voor haar vriendin. En onverwachts komt Joel te hulp en redt haar leven. Ellie en Joel gaan vervolgens op zoek naar de groep die verantwoordelijk is voor de pijn en haat van de hoofdrolspeler.

Het verhaal belooft nu al zeer spannend, emotioneel en vooral wreed te worden. 

Optimalisatie voor PlayStation 4 Pro

Het spel zal worden geoptimaliseerd voor de PS 4 Pro en krijgt betere graphics, hogere resolutie texturen en meer details. Natuurlijk ziet The Last of Us Part II er nog steeds erg goed uit op een normale PS4.

Wat is er nieuw in The Last of Us Part II?

Naast het nieuwe verhaal en de oude personages zijn er veel innovaties in de besturing en gameplay van het spel. We hebben de belangrijkste veranderingen voor je samengevat:

  • Het speelbare karakter is nu Ellie en niet langer Joel...
  • Er komt een Al metgezel op de vendetta (we denken dat het Joel zal zijn)...
  • Het is nu mogelijk om te gaan liggen, te kruipen en door smalle obstakels te glippen.
  • Ellie kan zichzelf naar de oppervlakte zwaaien en vijanden uit beweging aanvallen.
  • Ontwijken is mogelijk met een druk op de knop.
  • Ellie kan springen.
  • Het nieuwe Traversal Animation System wordt gebruikt.
  • Alle personages hebben nu een hartslag (ook Ellie).
  • Ellie's schakelblad zal niet breken (Geen Shiv meer).
  • Het ambachtelijke systeem zal worden onderhouden maar uitgebreid.
  • Stealth System is herzien en het is een beetje moeilijker geworden.
  • Grotere skill tree voor Ellie met meer gameplay-mogelijkheden.

De AI-vijanden zijn ook herwerkt om er menselijker uit te zien. In The Last of Us II, bijvoorbeeld, noemen de serafieten zichzelf bij naam en lijken ze dus nog menselijker. Tegelijkertijd communiceren deze menselijke tegenstanders nu met elkaar en delen ze informatie met elkaar. Als een van de tegenstanders een lijk vindt, informeert hij zijn collega's en dit gaat door tot er zelfs versterking komt.

Tot de release krijgen we zeker meer nieuws en informatie over The Last of Us Part II. Je kunt deze dan zoals gewoonlijk lezen en in de juiste stemming komen voor het nieuwe spel.

Meer over de spellen in deze post
Over de auteur