Tekken 8 - De Populairste Personages in de Ranked Modus

10 Maart 2024, 20:25 / by Tom Schwiha
Tekken 8 - De Populairste Personages in de Ranked Modus

Een maand na de release van Tekken 8 tekenen zich duidelijke favorieten af onder de personages, vooral als het gaat om de Ranked-modus. Op Reddit heeft een enthousiaste gebruiker, bekend als olbaze, interessante statistieken verzameld over de populariteit van verschillende personages in Tekken 8.

De Topkarakters in Tekken 8

De gegevens die zijn geëxtraheerd uit de leaderboards van het spel tonen een interessant beeld van de karaktervoorkeuren van de spelers. Hier is de lijst van de tien populairste karakters sinds de release:

  1. Dragunov
  2. Reina
  3. Victor
  4. King
  5. Azucena
  6. Jin
  7. Devil Jin
  8. Hwoarang
  9. Feng
  10. Yoshimitsu

Deze karakters domineren de ranglijsten, terwijl figuren zoals Bryan, Jun en Lili net buiten de top tien vallen. Aan de andere kant van het spectrum bevinden Zafina, Leroy en Panda zich onderaan de populariteitsschaal.

Populariteit per Rang

Nog een interessante observatie uit olbazes analyse is de verdeling van de top 5 karakters in de hoogste 13 rangen. Karakters zoals Dragunov, Reina, Victor, King en Jin worden vooral vaak aangetroffen in de rangen Tenryu en hoger. Andere karakters zoals Azucena en Devil Jin verschijnen ook in de hogere rangen.

Gemiddelde Rangverdeling

De cumulatieve gemiddelde berekening van de verschillende rangdivisies laat zien welke rangen momenteel het meest bevolkt zijn. De middelste rangen Garyu, Shinryu en Tenryu hebben het grootste aandeel op olbazes diagram. Een staafgrafiek met percentages onthult dat 11,99% van de spelers op het gerangschikte leaderboard de rang Garyu hebben, wat het de meest voorkomende rang in het hogere spelniveau maakt.

Te Overwegen Aspecten

Het is belangrijk op te merken dat sommige statistieken in Tekken 8 momenteel niet correct worden weergegeven. Katsuhiro Harada, de regisseur van het spel, heeft bevestigd dat de statistiek van het scheidingspercentage momenteel niet correct werkt, met verbeteringen gepland voor een update in april. Het is mogelijk dat ook andere statistieken niet correct worden weergegeven, maar op dit moment lijken de leaderboardgegevens betrouwbaar te zijn.

De populariteitsgegevens van Tekken 8 zijn bijzonder interessant omdat ze laten zien hoe de gemeenschap reageert op nieuwe karakters en welke bijzonder populair zijn geworden. Deze inzichten zijn niet alleen relevant voor spelers, maar ook voor ontwikkelaars, omdat ze aanwijzingen kunnen bieden voor toekomstige balansupdates. Het blijft boeiend om te zien hoe de voorkeuren van de spelers zich in de loop van de tijd zullen ontwikkelen.

Over de auteur