Summer Games Fest 2024 - Aankondiging van 35 gloednieuwe spellen

16 Juni 2024, 18:54 / by Tom Schwiha
Summer Games Fest 2024 - Aankondiging van 35 gloednieuwe spellen

Het Summer Games Fest 2024 was een echt hoogtepunt voor gamers wereldwijd. Er werden niet alleen veel nieuwe informatie over bekende titels onthuld, maar ook 35 gloednieuwe spellen aangekondigd. Hier is een gedetailleerd overzicht van de meest opwindende nieuwigheden.

The Thing Remastered

The Thing Remastered is een indrukwekkend project van Night Dive Studios, die al hebben laten zien wat ze kunnen met System Shock 2. Deze remaster van de survival-horrorgame uit 2002, die diende als vervolg op de film uit 1982, ziet er nu al veelbelovend uit. Hoewel we nog geen in-game beelden hebben gezien, wekt het tot nu toe getoonde materiaal hoge verwachtingen.

Eric's Holm: The Stolen Dream

Eric's Holm: The Stolen Dream is een top-down stealthspel dat zich afspeelt in de 20e eeuw. Ontwikkeld door Riverend Games, een studio opgericht door voormalige ontwikkelaars van Battlefield en Mirror's Edge, biedt dit spel een unieke sfeer en spannende gameplay-mechanieken. Er is nog geen releasedatum bekend, maar de eerste indrukken zijn veelbelovend.

Wuchang: Fallen Feathers

Wuchang: Fallen Feathers is een Soulslike actie-RPG dat zich afspeelt in de Ming-dynastie. Met adembenemende omgevingen en snelle gevechten lijkt dit spel een duistere en spannende ervaring te bieden. De release staat gepland voor 2025 op PS5, Xbox en PC.

Winter Burrow

Winter Burrow vertelt het verhaal van een muis die in een harde winter een thuis moet herbouwen. Het spel doet op sommige aspecten denken aan Stardew Valley, maar biedt een geheel eigen sfeer en spelmechanica. De release staat gepland voor begin 2025.

Blumhouse Games

Blumhouse Games verraste met meerdere aankondigingen. Vooral opvallend was Fear the Spotlight, een horrorspel met retro-PS1-graphics. Andere interessante titels zijn Grave Seasons, een farming-simulator, en The Simulation, een mysterieus spel over een moord waarbij het enige bewijs een spel is dat de ontwikkelaar heeft achtergelaten.

Age of Mythology Retold

Age of Mythology Retold is een geremasterde versie van de populaire spin-off van Age of Empires. Met nieuwe 3D-polygoongrafieken en verbeterde effecten ziet dit spel er fantastisch uit. De release staat gepland voor 4 september.

Astro Bot

Astro Bot keert terug, dit keer als volwaardige platformgame. Gebaseerd op het succes van Astro's Playroom zal dit spel de leuke mechanica en nostalgische elementen verder uitbreiden. De release staat gepland voor 5 september op de PS5.

Behemoth

Behemoth van Skydance Games is een VR-spel dat doet denken aan Skyrim, maar met grotere monsters en bloedige gevechten. Het spel wordt ontwikkeld voor de PSVR2, een releasedatum moet nog worden aangekondigd.

Ballad of Antara

Ballad of Antara is een actie-RPG van Tipswork Studio dat zich afspeelt in een fantasiewereld. Het spel biedt indrukwekkende graphics en dynamische gevechten. De release staat gepland voor 2025 op de PS5.

Dynasty Warriors Origins

Dynasty Warriors Origins brengt de serie terug naar zijn wortels. Dit spel belooft enorme veldslagen en karakteraanpassing. De release staat gepland voor volgend jaar.

New World: Aeternum

New World: Aeternum is een uitbreiding voor de New World MMO. Met nieuwe inhoud en ondersteuning voor cross-platform spelen, heeft deze add-on tot doel het spelersbelang nieuw leven in te blazen.

Lego Horizon Adventures

Lego Horizon Adventures is een verrassende crossover-titel die de wereld van Horizon naar het Lego-universum brengt. Het spel wordt later dit jaar uitgebracht voor de Nintendo Switch en andere platforms.

Lorn Vale

Lorn Vale is een post-apocalyptische RPG waarin je begint als een naakt pixelpersonage en vecht door een open wereld. Het spel benadrukt gevechten en overleven en zal volgend jaar beschikbaar zijn in Early Access.

Nikoderiko

Nikoderiko is een 2D-platformspel dat doet denken aan klassiekers zoals Jak and Daxter. Het combineert 2D- en 3D-gameplay-elementen en belooft een spannend avontuur. De releasedatum moet nog worden aangekondigd.

Possessors

Possessors is een snelle 2D-actie-sidescroller van de makers van Hyper Light Drifter en Solar Ash. Het speelt zich af tijdens een interdimensionale ramp en biedt een adembenemende esthetiek.

Super Monkey Ball Banana Rumble

Super Monkey Ball: Banana Rumble brengt Axel uit Crazy Taxi als DLC-personage naar het spel. Het spel wordt uitgebracht in de herfst van 2024 voor de Nintendo Switch.

Wanderstop

Wanderstop is een narratief, gezellig spel van de makers van The Stanley Parable en The Beginner's Guide. Je speelt een arena-vechtster die een T-shirtwinkel moet runnen om weer terug te kunnen keren naar de arena.

Cairn

Cairn is een realistische klimgame van de ontwikkelaars van Fury en Haven. Het spel richt zich op klimmechanica en het verkennen van de omgeving.

Ghost Keeper

Ghost Keeper is een management-simulatie voor spookhuizen die zich afspeelt in het Victoriaanse tijdperk. Je moet geesten en monsters beheren en je verdedigen tegen geestenjagers.

Phantom Line

Phantom Line is een coöperatieve horrorshooter van Antistatic Studios, met een duistere, vurige esthetiek en interdimensionale reizen.

Sumerian Six

Sumerian Six is een stealth-game die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je leidt een team van wetenschappers die vechten tegen de nazi's en mysterieuze zaken ontrafelen.

Sid Meier's Civilization 7

Sid Meier's Civilization 7 keert terug en belooft uitgebreide stadsbouwelementen en strategische diepgang. De game wordt uitgebracht in 2025.

Polyaris

Polyaris is een singleplayer ski-survivalgame in een post-apocalyptische, bevroren wereld. De game biedt een sfeervolle atmosfeer en verkenningselementen.

Harry Potter: Quidditch Champions

Harry Potter: Quidditch Champions brengt het geliefde Zwerkbal-spel terug. Met kleurrijke, cartoonachtige graphics doet het sterk denken aan het oude Zwerkbal-spel. De release staat gepland voor 3 september.

Hotel Galactic

Hotel Galactic is een crafting- en management-simulator geïnspireerd op het werk van Studio Ghibli. De game wordt gefinancierd via Kickstarter en heeft nog geen vaste releasedatum.

Tenjutsu

Tenjutsu is een top-down actiegame waarin je speelt als een afvallige Yakuza. Ontwikkeld door Deep KN Games en uitgegeven door Devolver Digital, belooft de game snelle actie en spannende gevechten.

Mighty Morphin Power Rangers: Rita's Rewind

Mighty Morphin Power Rangers: Rita's Rewind is een arcadespel in de stijl van de Ninja Turtles. Het spel bevat zowel 2D- als 3D-gameplaysegmenten en Megazord-gevechten.

Copa City

Copa City is een voetbal-tycoonspel waarbij je niet alleen het team, maar ook het stadion en de fans moet beheren. Het spel biedt complexe managementmechanismen.

Life is Strange: Double Exposure

Life is Strange: Double Exposure brengt Max terug, die tussen twee realiteiten wisselt om de moord op haar beste vriendin te voorkomen. Het spel wordt uitgebracht op 29 oktober voor Xbox en pc.

Fragpunk

Fragpunk is een 5-tegen-5 heldenshooter met een unieke esthetiek die doet denken aan kaartspellen uit de jaren 90. Het spel wordt volgend jaar uitgebracht voor pc en Xbox.

Gears of War: E-Day

Gears of War: E-Day is een prequel die zich 14 jaar voor het originele spel afspeelt en het begin van de Locust-aanval op de mensheid laat zien.

Mixtape

Mixtape is een avonturenspel dat nostalgische herinneringen van een tiener vertelt door middel van muziek. Het spel legt sterk de nadruk op sfeer en soundtrack.

Adamfall

Adamfall is een post-apocalyptisch survival-spel dat is ontwikkeld door indie-ontwikkelaars met hun eigen engine. Het spel wordt volgend jaar uitgebracht voor Xbox en PC.

Clair Obscur: Expedition 33

Clair Obscur: Expedition 33 vertelt het verhaal van een expeditie die een mysterieuze schilderes moet stoppen wiens kunstwerken elk jaar mensen doden. Het spel komt uit in 2025 voor Xbox.

Doom: The Dark Ages

Doom: The Dark Ages plaatst het Doom-universum in de middeleeuwen en biedt een mix van middeleeuwse en demonische esthetiek. Het spel wordt uitgebracht in 2025 voor Xbox, PlayStation en PC.

Dit was een overzicht van de 35 nieuwe spellen die zijn aangekondigd tijdens het Summer Games Fest 2024. Het blijft spannend om te zien hoe deze titels zich ontwikkelen en welke verdere informatie in de komende maanden zal worden vrijgegeven. Blijf op de hoogte voor meer updates en gedetailleerde rapporten over deze en andere aankomende spellen.

Over de auteur