Stellaris - Patch 3.8.3

02 Juni 2023, 09:05 / by Fabian Rossbach
Stellaris - Patch 3.8.3

Stellaris Patch 3.8.3: Verbeteringen voor multiplayer en co-op

Hey gamer! Heb je al gehoord van de nieuwste patch 3.8.3 voor Stellaris? De ontwikkelaars hebben enkele geweldige verbeteringen doorgevoerd, met name op het gebied van multiplayer en co-op, waardoor de stabiliteit nu behoorlijk goed is. Maar maak je geen zorgen, ze werken al aan versie 3.8.4, die de komende weken zal verschijnen en nog meer correcties zal brengen.

Veranderingen in collateral damage en raiding bombardementen

Een van de belangrijkste veranderingen in de huidige patch heeft betrekking op collateral damage bij grondgevechten en bombardementen, met name bij raiding bombardementen. De ontwikkelaars hebben gemerkt dat veel invasies de kolonies vernietigden voordat de strijd zelfs maar was voltooid - dat zal nu veranderen. De collateral damage die grondeenheden veroorzaken, is verminderd en de basisrate voor het stelen van bevolking door raiding bombardementen is drastisch verlaagd.

Verdediging van de bevolking tegen Raiding Bombardementen

Een interessant detail: elke leger op een planeet beschermt nu drie bevolkingseenheden tegen Raiding Bombardementen. Dit betekent dat op een kolonie met drie verdedigende legers de laatste tien bevolkingseenheden veilig zijn tegen overvallen. Aangezien volgende week in Zweden een extra korte week is, zal de volgende ontwikkelaarsblog op 15 juni verschijnen, hoewel er mogelijk een kleine update met verdere bevestigde correcties voor 3.8.4 zal worden uitgebracht.

Stellaris met een twist: het community-evenement

Om de zevende verjaardag van Stellaris op gepaste wijze te vieren, hebben de ontwikkelaars een speciaal community-evenement georganiseerd: Stellaris met een twist! Twee van de populairste contentmakers zullen een melkwegstelsel verkennen - en daarbij doelen nastreven die door de community zijn voorgesteld en gestemd.

Hoe je aan het evenement kunt deelnemen

Het evenement vindt plaats op de eerste drie woensdagen van juni (7, 14 en 21 juni) om 15:00 uur CEST (UTC+2). Als je meer wilt weten over het evenement of zelf wilt deelnemen, kijk dan gewoon op de officiële forum post. Elke speler zal een persoonlijk doel hebben dat hij moet bereiken, en ze zullen een gemeenschappelijk doel nastreven. Alle doelen van de contentmakers worden geleverd door de community - dus aarzel niet om je eigen suggesties in te dienen!

Stemming en social media-kanalen

De doelvoorstellen zijn momenteel open, dus je kunt hier je ideeën indienen. Volg de social media-kanalen van Stellaris of sluit je aan bij de officiële Discord-server om op de hoogte te blijven van de stemming die op vrijdag begint en het hele weekend actief is. Op maandag worden de doelen voor de eerste stream op woensdag 7 juni bekendgemaakt.

Vergeet niet om ook een Steam Key voor Stellaris te bemachtigen als je het spel nog niet hebt! Veel plezier met spelen en deelnemen aan het community-evenement!

Over de auteur