Starfield - Scheepsbouw mist dringend één ding

18 September 2023, 07:20 / by Fabian Roßbach
Starfield - Scheepsbouw mist dringend één ding

De fascinatie van scheepsbouw in Starfield

Het is mogelijk om een verscheidenheid aan spannende schepen te bouwen in Starfield, maar er ontbreekt een beetje functionaliteit op een gebied waar het er echt toe doet.

Scheepsbouw is een groot hoogtepunt van Starfield, maar er is een functie die het tot een meer uitgebreide en meeslepende ervaring zou kunnen maken. Gebaseerd op de ervaring met het aanpassen van nederzettingen in Fallout 4, heeft Bethesda nog meer unieke bouwopties geïntroduceerd voor zowel buitenposten als schepen in Starfield. Of je nu probeert om de vaardigheden van een schip te maximaliseren of je te concentreren op het esthetische uiterlijk van een uitstekend ruimteschip, het is gemakkelijk om uren te besteden aan het perfectioneren van een creatie. Echter, het besteden van grote hoeveelheden tijd aan het werken aan een Starfield-schip kan als neveneffect hebben dat de beperkingen van het systeem steeds duidelijker worden.

Beperkingen in de scheepsbouw

Als een functie die uiteindelijk slechts een bijzaak is van een uitgebreid spel over ruimteverkenning, is het niet verrassend dat het aanpassen van Starfield-schepen niet het neusje van de zalm is op het gebied van scheepsbouw. Scheepscomponenten kunnen niet volledig worden gedraaid - een systeem dat logisch is voor bepaalde onderdelen zoals motoren. Aan de andere kant negeert de aanpassing ook veel fysieke overwegingen, waardoor het mogelijk is om vreemde Starfield-schepen te bouwen die de belastingen van de ruimtevlucht niet lang zouden kunnen weerstaan. Voor degenen die zich richten op de visuele aspecten van de creatie kan dit een pluspunt zijn, terwijl liefhebbers van simulaties misschien een realistischer benadering verkiezen.

De interieurinrichting van Starfield-schepen laat te wensen over

De interieurs van Starfield-schepen worden voornamelijk bepaald door leefruimtes die binnen de scheepsbouwfunctie kunnen worden verworven. Leefruimtes kunnen worden gekocht bij vijf verschillende fabrikanten - Deimos, HopeTech, Nova, Stroud-Eklund en Taiyo. Elk biedt verschillende interieurontwerpen aan. De enige echte aanpassing binnen een Starfield-schip wordt bereikt door het handmatig plaatsen van voorwerpen. Echter, elke dergelijke decoratie wordt elke keer in de opslagruimte gegooid wanneer een schip wordt aangepast.

De aanpassing van de interieurs zou de scheepsbouw in Starfield verbeteren

De mogelijkheid om te bepalen waar deuren en luiken binnenin een schip geplaatst kunnen worden, zou het ordenen van upgrades in een Starfield-schip op een manier mogelijk maken die het volledig voorgefabriceerde systeem niet kan bereiken. Met bijna eindeloze mogelijkheden voor externe combinaties blijft de beperking van het interieurontwerp tot bepaalde hubs achter bij het coole potentieel van de Starfield-scheepsbouw. Hoewel het uitbreiden van dit aspect niet per se noodzakelijk zou zijn voor het spel, zou het helpen om de opties voor een omgeving uit te breiden die waarschijnlijk vaker voorkomt dan elke gegeven planeetlocatie. De scheepsbouwer van Starfield is een leuke aspect van een spel met veel variatie, maar het openstellen van de interne opties zou echt zijn potentieel waarmaken.

Over de auteur