Starfield - Een interstellair avontuur - Tussen kritiek en enthousiasme

17 September 2023, 15:35 / by Tom Schwiha
Starfield - Een interstellair avontuur - Tussen kritiek en enthousiasme

Passie versus kritiek - de huidige stand van Starfield

Op een gegeven moment overkomt het elk spel - de golf van kritiek. Bij "Starfield", het nieuwste project van Bethesda, is dat niet anders. Maar deze keer mengen ook stemmen uit de branche zich in het debat. Michael Douse, een bekende naam bij Baldur's Gate 3, verdedigt de ontwikkelaars van Starfield tegen Mark Kern, voormalig teamleider van World of Warcraft. Kern beweerde dat de makers van Starfield de passie voor het rollenspel missen.

"Dat is echt een oneerlijke vereenvoudiging", aldus Douse op Twitter. Volgens hem zou niet de ontwikkelaarsgroep bekritiseerd moeten worden, die hun hart en ziel in het project hebben gestoken, maar eerder het management achter Bethesda. Dat lijkt een punt te zijn dat vaak over het hoofd wordt gezien in de discussie over Starfield.

Vergelijkingen met andere spellen

Niet alleen de kritiek, maar ook de vergelijkingen met andere spellen zorgen voor problemen voor Starfield. Vooral de vergelijking met het controversiële "Cyberpunk 2077" zorgt voor ongenoegen bij de ontwikkelaars. Een dergelijke vergelijking is ongepast en negeert de context en details van beide spellen, aldus een leidinggevende ontwikkelaar van Cyberpunk 2077.

Succes ondanks kritiek

Ondanks alles kan Starfield enkele successen laten zien. Al tijdens de Early Access wist het spel een miljoen gebruikers aan te trekken, alleen met de eigenaren van de Premium-editie. Kort na de release bereikte Starfield de mijlpaal van een miljoen gelijktijdige spelers en is inmiddels gestegen naar maar liefst zes miljoen spelers.

Starfield - Bethesda's nieuwe hit

Met deze cijfers is Starfield de grootste hit van het bedrijf tot nu toe geworden. Het nieuwste Xbox-exclusieve spel is nu uitgebracht op alle huidige apparaten, waaronder de pc, Xbox Series X en Xbox Series S. Het draait op een vaste beeldsnelheid van 30 FPS op consoles, maar kan op pc's met high-end specificaties gemiddeld ongeveer 60 FPS halen. Een aankondiging met betrekking tot een 60 FPS-patch voor de consoles moet echter nog komen.

Slotwoord

Ondanks alles laat Starfield zien dat het zich kan handhaven tegen kritiek en vergelijkingen en spelers een unieke ervaring biedt. We zijn benieuwd hoe het spel zich verder zal ontwikkelen en welke nieuwe mijlpalen het nog zal bereiken.

Over de auteur