Star Citizen bereikt nieuwe mijlpaal - Eerste sprong tussen sterrenstelsels

10 Maart 2024, 20:27 / by Fabian Rossbach
Star Citizen bereikt nieuwe mijlpaal - Eerste sprong tussen sterrenstelsels

In de voortdurende ontwikkeling van Star Citizen is een belangrijke mijlpaal bereikt toen spelers voor het eerst konden springen tussen twee verschillende sterrenstelsels. Een nieuwe video toont ook verbeteringen in de FPS-gameplay die zullen worden geïntroduceerd met de volgende grote update.

De sprong tussen sterrenstelsels

Op een testsysteem konden spelers gebruik maken van de zogenaamde Jump Gates om tussen de sterrenstelsels Stanton en Pyro te reizen. Terwijl Stanton al geruime tijd speelbaar is op de live servers, is Pyro het tweede sterrenstelsel dat in de toekomst zal worden toegevoegd aan de live versie van het spel met Alpha 4.0.

De technologie achter de sprongen

De reis tussen systemen in Star Citizen gebeurt via natuurlijke wormgaten die gestabiliseerd worden door Jump Gates. Technisch gezien wordt elk systeem beheerd door een andere server, en nu is de overgang van spelers tussen servers succesvol getest en functioneel.

Stanton is een relatief veilig systeem, gedomineerd door bedrijven, terwijl Pyro weteloos is, geregeerd door bendes en vaak te maken heeft met zonnevlammen als extra uitdaging.

Verhoging van de servercapaciteit en FPS-verbeteringen

Interessant is dat een verdere test dit weekend de servercapaciteit zal verhogen van de huidige 100 naar 400 spelers.

Bovendien is er een nieuwe video uitgebracht waarin de ontwikkelaars enkele van de veranderingen in het FPS-gameplay in de aankomende Alpha 3.23 presenteren. Dit omvat een herziening van de terugslag, nieuwe effecten voor richtkijkers, veranderingen in het herladen en nog veel meer. Alpha 3.23 staat gepland voor april, maar de datum is nog niet definitief.

Crowdfunding en ontwikkeling

Star Citizen is een op de pc in ontwikkeling zijnd, door crowdfunding gefinancierd spel. Zijn fans hebben al $668.602.747 bijgedragen aan de financiering, met 5.107.521 geregistreerde gebruikers. Dit aantal is niet representatief voor betalende klanten, aangezien velen het spel uitproberen tijdens de Free Fly-evenementen.

Verrassend genoeg had Star Citizen het meest succesvolle jaar in zijn crowdfunding geschiedenis, met meer dan $117,5 miljoen aan toezeggingen in 2023.

Ook is er een singleplayer-campagne met de titel Squadron 42 in ontwikkeling en we hebben onlangs vernomen dat deze nu volledig is qua functies. Er is nog geen releasedatum, maar velen geloven dat deze zal worden aangekondigd tijdens de volgende CitizenCon in oktober. Dat blijft echter voorlopig speculatie.

Over de auteur