Spine - Releasedatum, trailer & spelinfo - 2026

06 Februari 2024, 07:34 / by Tom Schwiha
Spine - Releasedatum, trailer & spelinfo - 2026

Als je een fan bent van John Woo-films die kungfu vermengen met pistoolacrobatiek, dan staat Spine waarschijnlijk bovenaan je verlanglijstje. In de dystopische cyberpunk-straten heeft de Tensor AI de controle over de stad overgenomen en gebruikt haar macht over drones om opstanden te onderdrukken. Spine plaatst ons in de schoenen van Redline, die een persoonlijke afrekening heeft met de AI en haar heersende elite en nergens voor terugdeinst om haar doelen te bereiken.

Fans van het Gun-Fu-genre moeten echter nog even geduld hebben voordat ze Spine kunnen spelen, wat jammer is gezien de aantrekkelijke cyberpunk-esthetiek van het spel. Deze op verhaal gebaseerde actie-avonturengame belooft een spannende "filmachtige ervaring" te bieden, waarbij choreografie en camerawerk slim worden gebruikt.

Het is het eerste niet-mobiele project van de Cypriotische ontwikkelaar Nekki, die de afgelopen maanden niet alleen dit spel heeft aangekondigd. Met deze achtergrond presenteren we je alles wat we weten over de releasedatum van Spine, trailers en meer.

Voorspelling van de releasedatum van Spine

We verwachten dat Spine op zijn vroegst in 2026 zal verschijnen. De gameplay-trailer is het eerste teken van leven van Spine in twee jaar en het lijkt erop dat het spel zich nog in een zeer vroeg ontwikkelingsstadium bevindt. Er is nog geen officiële releasedatum aangekondigd door Nekki.

Als Spine uiteindelijk uit de schaduw treedt, zijn de bevestigde platforms PC via Steam, Xbox Series X|S en PlayStation 5. In de eerste trailer werd vermeld dat er ook een versie van het spel zou komen voor iOS- en Android-mobiele apparaten, maar dit werd in een latere trailer stilzwijgend verwijderd. Op dit moment hebben we geen nieuws of Spine beschikbaar zal zijn op Game Pass of niet.

Een andere grote hindernis voor fans die uitkijken naar meer van Spine zijn de andere bekende projecten van de ontwikkelaar. Nekki werkt ook aan een Web3 NFT-browsergame en ondersteunt voortdurend zijn andere mobiele games, zoals Shadow Fight Arena en de rest van de Shadow Fight-serie. Begrijpelijkerwijs kosten deze projecten tijd.

Spine Trailer

De eerste Spine-trailer volgt een vrouw van wie de identiteit op dat moment onbekend is. We zien haar over wolkenkrabbers klimmen in een futuristische stad, terwijl drones en oproerpolitie haar proberen op te sporen. In een hoek op een dak gevangen, zien we de soldaten door hun digitale zicht.

Als de soldaten het vuur openen, wordt onthuld dat de rennende vrouw de hele tijd een illusie was en haar ware vorm verborgen is op een dak erboven. In de laatste seconden zien we de vrouw wanhopig vechten tegen twee tegenstanders die een draaimomentaanval gebruiken, terwijl ze zich verdedigt met meerdere messen en pistolen.

Spine Gameplay

In de tweede trailer, gemarkeerd als gameplay-trailer, lijkt het meer een in-engine montage van gevechten te zijn, omdat er geen aanwijzingen zijn voor de spelinterface en de actie zeer vloeiend is.

Terwijl een AI-stem Redline waarschuwt voor gevaren op de bovenste verdiepingen, zien we haar controleren of haar pistolen volgeladen zijn voordat de deuren opengaan. Ze schakelt de soldaten hier snel uit door de meesten van hen neer te schieten met een shotgun die ze van een lijk steelt. Uiteindelijk wordt ze aangevallen door een oproerpolitieman met een schild, die haar uit het raam gooit en op een rijdende trein.

We zien ook enkele opnamen van Redline terwijl ze op straat loopt, schurken neerschiet, op stijlvolle wijze haar pistool herlaadt en zelfs een man doodt met de beroemde Wilhelm-schreeuw. Naast de trailers wijst de Spine Steam-pagina erop dat je cybernetische verbeteringen mogelijk zijn dankzij het gloeiende ruggenmerg op de rug van Redline. Het is nog te vroeg om te zeggen of dit deel uitmaakt van de gebruikersinterface of wijst op een keuze van voordelen.

Nieuws over Spine

Het enige andere dat we weten over Spine is dat het oorspronkelijk werd aangekondigd als een teamgebaseerde multiplayer-actiespel, volgens de Nekki Facebook-pagina. De nieuwste trailer suggereert echter dat het alleen singleplayer zal zijn. De Steam-pagina van Spine bevestigt deze nieuwe richting en bevestigt ook dat het spel wordt ontwikkeld met de Unreal Engine 5.

Dat is alles wat we op dit moment weten over Spine.

Over de auteur