Space Wreck - De retro-RPG die je nodig hebt

11 Oktober 2023, 12:08 / by Tom Schwiha
Space Wreck - De retro-RPG die je nodig hebt

Welkom terug in de goede oude tijd

Herinner je je nog de tijd waarin spellen zoals Fallout 2 en Planescape Torment je hart veroverden? Deze isometrische RPG-klassiekers hebben zeker een speciale plek in ons hart. Maar met het nieuwe indie-spel Space Wreck is het nu mogelijk om deze nostalgische reis opnieuw te beleven.

Ontwikkeld door Pahris Entertainment, is Space Wreck een spel dat elementen combineert uit klassieke RPG's zoals Fallout, DnD en de Space Quest-serie. Stel je voor dat je vastzit op een vervallen systeem van ruimtestations en je weg naar huis moet vinden. Klinkt spannend? Lees dan verder!

Een unieke ervaring

Wat Space Wreck zo bijzonder maakt, is de diepgang en de liefdevolle trouw aan de RPG's uit het verleden. Het spel geeft je een doel, maar hoe je dit bereikt, is volledig aan jou. Je creëert je personage zoals jij dat wilt en je keuzes hebben daadwerkelijke gevolgen.

Spelsysteem

De verschillende acties in Space Wreck worden bepaald door dobbelsteenworpen. Afhankelijk van hoe je je personage opbouwt, heb je verschillende kansen om bepaalde acties succesvol uit te voeren. Gevechten verlopen turn-based, maar het geweldige is: je kunt het hele spel voltooien zonder iemand te doden! Zelfs als je een missie verknalt, opent zich een nieuwe weg voor je.

Release en prijzen

De volledige versie van Space Wreck werd gelanceerd op 10 oktober en heeft tijdens de Early Access al een "zeer positieve" beoordeling op Steam ontvangen. Het werd ook bekroond als Beste Indie Game bij de Game Development World Championships in 2022.

Conclusie

Als je van Fallout en het klassieke tijdperk van RPG's houdt, dan is Space Wreck absoluut een must-have voor jou! Haal nu het gevoel van de goede oude tijd terug en dompel jezelf onder in de spannende wereld van Space Wreck!

Over de auteur