Sony's DualSense Edge - Hoogwaardig gamepad met korte batterijduur

17 Januari 2023, 20:30 / by Fabian Rossbach
Sony's DualSense Edge - Hoogwaardig gamepad met korte batterijduur

De DualSense Edge van Sony is een hoogwaardig gamepad voor de PlayStation 5, waarmee spelers meer controle over hun spellen kunnen krijgen. Het is de nieuwste accessoire die Sony heeft uitgebracht en is een reactie op de Xbox Elite Controller van Microsoft. De DualSense Edge is voorzien van enkele handige functies, zoals een 2,8 meter lange USB-C-kabel, een draagbare transportkoffer en vooral uitwisselbare joysticks, waardoor het makkelijker is om ze te repareren of te vervangen.

Ondanks al deze verbeteringen is er één ding dat Sony niet heeft aangepakt - de batterijduur. Volgens een verklaring van Sony is de batterijduur van de DualSense Edge korter dan die van de originele DualSense-controller, omdat ze veel nieuwe functies in hetzelfde design hebben geïntegreerd. Dit betekent dat spelers mogelijk een externe stopcontact nodig hebben om het gamepad op te laden terwijl ze spelen. 

Al met al is Sony's DualSense Edge een geweldige controller die enkele handige functies biedt, maar een paar belangrijke aspecten over de batterijduur negeert. 

Over de auteur