Sons of the Forest: Grote update met spannende vernieuwingen - Zware survivalmodus, rotsachtige bouwonderdelen en aangepaste effigieën in één oogopslag

28 Mei 2023, 14:56 / by Fabian Rossbach
Sons of the Forest: Grote update met spannende vernieuwingen - Zware survivalmodus, rotsachtige bouwonderdelen en aangepaste effigieën in één oogopslag

Hier is een gloednieuwe update over het spel Sons of the Forest, waar we allemaal reikhalzend naar hebben uitgekeken. Na een kleine vertraging van een dag is het eindelijk zover en kunnen we ons verheugen op een grote update. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de spannende nieuwe functies, waaronder de nieuwe zware survival-modus, rotsachtige bouwonderdelen en enkele aangepaste effigies. Laten we dus meteen in de details duiken!

Nieuwe zware survival-modus

Het hoogtepunt van deze update is ongetwijfeld de nieuwe zware survival-modus. Aangezien dit een eerste versie is, kunnen we verwachten dat er in de toekomst nog meer aanpassingen zullen worden gedaan. De modus verandert de spelervaring door minder voedsel te spawnen uit kisten en ook dier- en vis-spawns te verminderen. Bovendien wachten er hardere straffen voor het eten van rauw of bedorven vlees en is de regeneratie van gezondheid en uithoudingsvermogen vertraagd.

Rotsachtige bouwstenen voor meer variatie bij het bouwen

Met de update worden er ook nieuwe stenen om op te rapen toegevoegd, die je bouwopties in het spel een geheel nieuwe dimensie geven. Hieronder vallen onder andere de stenen schoorsteen, stenen muren, balken en zuilen. Dit zorgt voor meer variatie bij het bouwen en stelt je in staat om je basis nog individueler te maken.

Aangepaste effigieën: angst en schrik zaaien

Ook zijn er aangepaste effigieën toegevoegd. Hoe meer lichaamsdelen je aan je effigie toevoegt, hoe meer angst je zaait bij de kannibalen. Zo kun je je basis nog beter beschermen tegen ongewenste indringers.

Andere verbeteringen en bugfixes

Naast de bovengenoemde belangrijkste vernieuwingen zijn er ook enkele verbeteringen en bugfixes in de update voor Sons of the Forest. Hieronder vallen onder andere een weergave van de bonussen bij het koken van maaltijden en de verandering van de visvallen naar in-game tijd in plaats van real-time. Verder zijn er aanpassingen gedaan, zoals minder herstel bij slapen in de buitenlucht in vergelijking met slapen binnenshuis en een verandering van het herstelpercentage op basis van de huidige comfortwaarde, die wordt beïnvloed door voedsel en kleding. Ten slotte zijn er ook enkele bugs opgelost, zoals de GPS-locators op stokken en de weergave van de juiste hoeveelheid stokken in het boek.

Conclusie: Een geslaagde update voor Sons of the Forest fans

Over het algemeen brengt de update veel interessante vernieuwingen en verbeteringen voor Sons of the Forest. Vooral de nieuwe zware overlevingsmodus biedt een spannende uitdaging voor iedereen die het spel nog intenser wil beleven. Als je het spel nog niet hebt, moet je zeker eens kijken naar onze Steam Keys - misschien zit er wel een koopje voor je tussen! We wensen je veel plezier bij het uitproberen van de nieuwe functies en zijn benieuwd naar je creatieve bouwideeën met de nieuwe rotsachtige bouwstenen.

Over de auteur