Solium Infernum - Het beste nieuwe strategiespel in jaren

22 Februari 2024, 20:00 / by Fabian Rossbach
Solium Infernum - Het beste nieuwe strategiespel in jaren

Met "Solium Infernum" presenteert de ontwikkelaar League of Geeks, bekend van "Jumplight Odyssey", een frisse en unieke interpretatie van het strategiegenre. In vergelijking met grootheden zoals "Civilization 6", "Age of Empires" en anderen, springt "Solium Infernum" eruit door zijn innovatieve aanpak en vestigt zich als de beste nieuwe strategiespel van de afgelopen jaren.

In "Solium Infernum" smelten esthetische, mechanische en narratieve elementen samen tot een spel dat conventionele strategie- en 4X-spellen in de schaduw stelt. Geïnspireerd door religieuze schilderijen, Dante's "Goddelijke Komedie" en Miltons "Paradise Lost", neemt "Solium Infernum" spelers mee naar een versie van de hel waar na het verdwijnen van de Duistere Heerser een machtsstrijd losbarst tussen acht aartsrivalen.

Elke van deze aartsrivalen, van Astaroth, de Generaal, tot Belial, de Leugenaar, biedt unieke krachten en opent verschillende strategische wegen naar macht. In tegenstelling tot conventionele strategiespellen, waar de focus vaak ligt op militaire expansie en economische groei, draait het in "Solium Infernum" om psychologische oorlogsvoering. Overwinningen worden behaald door slimheid en manipulatie, niet door pure overmacht.

Strategie op een nieuw niveau

"Solium Infernum" daagt spelers uit om hun strategieën tot in de kleinste details te overdenken. Met slechts twee, misschien drie militaire eenheden moeten beslissingen zorgvuldig worden afgewogen. Elke zet, elke actie heeft verstrekkende gevolgen, en de focus ligt op subtiele tactieken zoals diplomatie, intriges en het slimme gebruik van artefacten en rituelen.

Visuele en narratieve diepgang

De weergave van de aartsrivalen en de vormgeving van de spelwereld zijn uniek en vangen perfect de demonische sfeer van de hel. De sessies in "Solium Infernum" worden door hun intimiteit en de focus op strategische diepgang onvergetelijke ervaringen.

De mogelijkheid om het spel tegen vrienden te spelen in langdurige, asynchrone multiplayer-sessies geeft "Solium Infernum" extra dynamiek en diepgang.

Een meesterwerk van strategische diepgang

Solium Infernum: Een nieuw hoofdstuk in het strategiegenre

"Solium Infernum" is meer dan alleen een strategiespel; het is een grondige heroverweging van wat strategie kan betekenen. Met zijn unieke setting, de afwijking van traditionele gameplay-elementen en de focus op psychologische oorlogsvoering biedt het een verfrissend nieuwe kijk op het genre.

Ondanks enkele zwakke punten in het eindspel blijft "Solium Infernum" het meest indrukwekkende nieuwe strategiespel van de afgelopen jaren en een must-have voor elke fan van het genre. Het bewijst dat ware strategie niet ligt in het aantal eenheden of de economische output, maar in de kunst van subtiliteit, geduld en observatie.

Over de auteur