Rollenspellen 2023 - Onze top lijst met de beste RPGs voor 2023

19 Januari 2023, 00:00 / by Fabian Rossbach
Rollenspellen 2023 - Onze top lijst met de beste RPGs voor 2023

2023 zal een geweldig jaar zijn voor fans van RPGs, aangezien er in de komende maanden een aantal zeer verwachte titels zullen worden uitgebracht. Sommige spellen hebben al een vast release-datum, terwijl andere nog in ontwikkeling zijn. In onze lijst stellen we de meest interessante rollenspellen voor 2023 voor en sorteren we deze op release-datum. Spellen zonder vastgestelde datum vind je aan het einde van de lijst.

Fire Emblem Engage

Plattform: Nintendo Switch

Fire Emblem Engage - verschijnt op 20 januari 2023 uitsluitend op de Nintendo Switch. Fire Emblem Engage is de volgende release in de populaire tactische RPG-reeks. Het spel speelt zich af op het continent Elyos en ziet spelers samenwerken met bekende Fire Emblem-helden om een ​​krachtige draak te verslaan.

Het nieuwe "Engage"-mechanisme geeft spelers de mogelijkheid om hun uiterlijk te fuseren met helden om nieuwe wapens, vaardigheden en meer te ontgrendelen.

Bekijk de Fire Emblem Engage aanbiedingen

Forspoken

Plattform: PC, PS5

Forspoken - ontwikkeld door Luminous Productions, een nieuw spelstudio opgericht door leden van het Final Fantasy 15-team, is Forspoken een open-world actie-avonturenspel dat op 24 januari 2023 zal worden uitgebracht voor Windows en PS5. Het spel volgt een snelle jonge vrouw die een geheimzinnige wereld verkent die gevuld is met besneeuwde bergen, weelderige bossen en oude ruïnes.

Bekijk de Forspoken aanbiedingen

Hogwarts Legacy

 

Hogwarts Legacy - verschijnt op 10 februari 2023 op Windows, PS5, PS4, Xbox Series X/S en Xbox One. Hogwarts Legacy is een open-world action-RPG die de magische wereld van Harry Potter verkent. Spelers nemen de rol aan van een nieuwe student van Hogwarts, kiezen hun huis en bezoeken de klassen, terwijl ze de geheimzinnige tuinen van de school verkennen.

Bekijk de Hogwarts Legacy aanbiedingen

Like a Dragon: Ishin!

Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Like a Dragon: Ishin! - verschijnt op 21 februari 2023 op Windows, PS5, PS4, Xbox Series X/S en Xbox One. Like a Dragon: Ishin! is een remake van het Yakuza-spin-off Beat 'em up RPG dat zich afspeelt tijdens het late Edo-tijdperk in Japan. Het spel volgt Sakamoto Ryōma terwijl hij de onzekerheden van de maatschappij meestert terwijl hij de moordenaar van zijn mentor achtervolgt.

Bekijk de Like a Dragon: Ishin! aanbiedingen

Wo Long: Fallen Dynasty

 

 

Plattegrond: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Wo Long: Fallen Dynasty - verschijnt op 3 maart 2023 op Windows, PS5, PS4, Xbox Series X/S en Xbox One. Wo Long: Fallen Dynasty is een actie-RPG ontwikkeld door Team Ninja en gebaseerd op Oost-Aziatische folklore. De spelers nemen de rol aan van een militie soldaat die moet vechten voor zijn overleven in een donkere fantasie-omgeving geïnspireerd door de Tijd van de Drievuldigheid. Gedurende het spel moeten ze beslissingen nemen die invloed zullen hebben op hun relaties met andere karakters en hun voortgang in het spel.

Naar de Wo Long: Fallen Dynasty aanbiedingen

Darkest Dungeon II

Plattegrond: PC

Darkest Dungeon II - ontwikkeld door Red Hook Studios en uitgegeven door dezelfde uitgever, is Darkest Dungeon II een uitdagend rond-gebaseerd RPG dat niet geschikt is voor zwakke zenuwen. Het spel heeft een uniek stresssysteem en status-effecten die de loop van de strijd kunnen veranderen en spelers moeten zich bezighouden met het welzijn van hun partijleden of riskeren dat ze een hartaanval krijgen tijdens een dungeon-uitstap. Het spel zal in februari 2023 worden uitgebracht en zal beschikbaar zijn op PC.

Plattform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Crimson Desert - ontwikkeld en uitgegeven door Pearly Abyss, is Crimson Desert een aankomend open-world-spel dat is geplaatst in een middeleeuwse fantasiewereld. Spelers nemen de rol aan van een huurling die quests moet voltooien en andere huurlingen moet rekruteren om ze in de strijd te begeleiden tijdens het reizen door een door oorlogen getekende wereld met barre weersomstandigheden. De release-datum van Crimson Desert is nog niet bekendgemaakt, maar het zal beschikbaar zijn op Windows, PS5, PS4, Xbox Series X/S en Xbox One.

Bekijk de Crimson Desert aanbiedingen

The Legend of Zelda: Die Tränen des Königreichs

Plattform: Nintendo Switch

The Legend of Zelda: Die Tränen des Königreichs  - zal op 12 mei 2023 uitkomen als exclusief op de Nintendo Switch. The Legend of Zelda: Die Tränen des Königreichs is de langverwachte opvolger van Breath of the Wild. Het spel ziet de spelers die zowel het land- als het hemelse deel van Hyrule verkennen met nieuwe krachten, waaronder uitgebreide objectstasismanipulatie en teleportatievaardigheden.

Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox X / S

Diablo IV - ontwikkeld door Blizzard Entertainment en Vicarious Visions en uitgegeven door Blizzard Entertainment, is Diablo IV de langverwachte vierde release van de iconische Hack-and-Slash-RPG-serie. Het spel heeft een donkerdere toon en een andere kunststijl en is de eerste echt open wereld release van de serie.

Spelers kunnen zich na de release verheugen op inhoud en tijdelijke gebeurtenissen die gedurende meerdere jaren beschikbaar zullen zijn, net als bij Diablo III. De release datum van Diablo IV is nog niet bekend gemaakt en het zal beschikbaar zijn op PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X / S.

Bekijk de Diablo IV aanbiedingen

Final Fantasy XVI

Platform: PS5

Final Fantasy XVI - ontwikkeld en uitgegeven door Square Enix, is Final Fantasy XVI gepland voor release in de zomer van 2023 en zal exclusief beschikbaar zijn op de PlayStation 5. Het spel neemt een meer lineaire aanpak dan eerdere delen van de serie en bevat traditionele middeleeuwse fantasie die niet meer te zien was in de hoofd singleplayer releases sinds Final Fantasy XII. De strijd wordt geleid door Ryota Suzuki, bekend van zijn werk aan Devil May Cry 5 en Dragon's Dogma, wat zou moeten leiden tot sommige van de meest opwindende real-time gevechten in de serie.

Plattform: PC

Baldur's Gate 3 - Ontwikkeld en uitgegeven door Larian Studios, is Baldur's Gate 3 de langverwachte derde titel van de iconische Western RPG-reeks. Het spel heeft een gigantische open wereld die alleen of met tot drie vrienden kan worden verkend en is gebaseerd op het Dungeons & Dragons 5. Edition regelwerk, wat het perfect maakt voor tafelrollenspelers. Spelers kunnen de game-wereld ook op elk moment pauzeren om de omgeving te overzien, valstrikken te leggen of zich te verstoppen voor vijanden. De release-datum van Baldur's Gate 3 is nog niet bekend.

Bekijk de Baldur's Gate 3 aanbiedingen

Final Fantasy VII Rebirth

Plattform: PS5

Final Fantasy VII Rebirth - gepland voor winter 2023, is Final Fantasy VII Rebirth de directe opvolger van Final Fantasy VII Remake en gaat verder waar het originele spel eindigt. Het spel is een PlayStation 5 exclusief en fans kunnen rekenen op nog meer ambitieus gameplay en graphics met de geavanceerde hardware. Het spel belooft de serie naar nieuwe hoogtes te tillen en fans kijken uit naar de release.

Bekijk de Final Fantasy VII Rebirth aanbiedingen

Starfield

Plattegrond: PC

Starfield - met een uitgavedatum die nog moet worden aangekondigd, is Starfield een aankomend RPG dat is ontwikkeld door Bethesda en uitsluitend beschikbaar zal zijn voor Windows en Xbox Series X / S. Net als bij eerdere Bethesda-spellen zoals Skyrim, zullen spelers in Starfield een episch open-world-avontuur beleven in een ruimtewereld. Het spel zal ook op de release-datum beschikbaar zijn op Game Pass.

Naar de Starfield-aanbiedingen

Gothic 1 Remake

Plattegrond: PC, PS5, Xbox Series X / S

Gothic 1 Remake - ontwikkeld door Alkimia Interactive en THQ, en uitgegeven door THQ Nordic, is het Gothic 1 Remake een moderne remake van het originele Gothic-spel. Het nieuwe studio is speciaal opgericht voor dit spel en belooft een trouwe remake te zijn van het originele spel. De uitgavedatum van Gothic 1 Remake is nog niet bekend en het zal beschikbaar zijn op de PlayStation 5, Xbox Series X / S en PC.

Naar de Gothic 1 Remake-aanbiedingen

Flintlock: The Siege of Dawn

Flintlock: The Siege of Dawn - ontwikkeld door A44 Games en uitgegeven door Wiser Interactive, is Flintlock: The Siege of Dawn een open-world actie-RPG die typische fantasieconventies met realistische elementen combineert. Het spel is geplaatst in een wereld waar het kruit net is uitgevonden en spelers moeten zowel geweren als hand-to-hand wapens gebruiken om tegen fantastische wezens en standaard pre-oorlogsarchitectuur te vechten. Het spel zal begin 2023 uitkomen en zal beschikbaar zijn op PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S.

Bekijk de Flintlock: The Siege of Dawn aanbiedingen

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Platform: PC, PS5, Xbox Series X/S

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty - ontwikkeld en uitgegeven door CD Projekt Red, is Phantom Liberty een komende DLC voor het populaire RPG-spel Cyberpunk 2077. De DLC zal waarschijnlijk nieuwe RPG-achtige opties bieden voor spelers om hun karakter en missies te behandelen. De release datum van Phantom Liberty is nog niet bekend, maar het zal beschikbaar zijn op Xbox Series X/S, PS5 en PC.

Bekijk de Cyberpunk 2077: Phantom Liberty aanbiedingen

Lies of P

Plattegrond: PC, PS5, Xbox Series X / S

The Lords of the Fallen - verschijnt in 2023, The Lords of the Fallen is de opvolger van het populaire RPG ontwikkeld door Defiant Studios en HEXWORKS en uitgegeven door CI Games. Spelers nemen de rol aan van een nieuwe Dark Crusader, vele jaren na de eerste oorlogen in de wereld van het spel. Het doel is om de wederopstanding van de demonengod te voorkomen door tussen werelden te reizen en je eigen weg van gerechtigheid en vernietiging te slaan.

Naar de The Lords of the Fallen aanbiedingen

Avowed

Plattegrond: PC, Xbox Series X / S

Avowed - ontwikkeld door Obsidian Entertainment en met een onaangekondigde release datum voor Windows en Xbox Series X / S, is Avowed een gloednieuw eerste persoon RPG dat zich afspeelt in de fantasie-geïnspireerde wereld van Eora. Spelers nemen de rol aan van een onbekende held die een zwaard voert en met unieke handgebaren magische spreuken gooit. Met Obsidians uitgebreide ervaring in het maken van RPG's, waaronder Fallout: New Vegas en Pillars of Eternity, is Avowed zeker een opwindende en immersieve ervaring. De donkere toon en het geheimzinnige verhaal van het spel zullen spelers gevangen houden en aan de rand van hun stoel.

Over de auteur