Resident Evil 4 Remake - Geen Quick-Time-Events, wel Sidequests

01 Februari 2023, 18:00 / by Fabian Rossbach
Resident Evil 4 Remake - Geen Quick-Time-Events, wel Sidequests

Het binnenkort te verwachten en met spanning verwachte remake van Resident Evil 4 heeft nieuwe informatie. Capcom bevestigt het verwijderen van de quick-time-events en voegt nieuwe verrassingen toe.

De meest betekenisvolle verandering in vergelijking met het origineel is het afschaffen van de Quick-Time-Events. Hiervoor worden bijzondere missies gebruikt die verzameld kunnen worden met behulp van blauwe flyers in het spel. Je kunt de missies oplossen door het raadsel op te lossen of door een bepaalde vijand op te sporen, of zelfs te doden. Het blauwe medaillonsverzamelstuk dat in het origineel was opgenomen, zal ook in het remake terugkeren.

Als verdere gameplay-verandering heeft Capcom een beperkte houdbaarheid van het mes bedacht. Na een bepaald aantal gebruik breekt het af. Daarvoor kun je meerdere messen in je inventaris bewaren of nieuwe items kopen bij je vertrouwde handelaar met behulp van juwelen.

Nieuw zal ook zijn dat er geen gezondheidsbalken meer zullen zijn voor Ashley. Als ze te veel schade oploopt, komt ze in een "bedrukte toestand" en moet ze worden herleefd. Als ze in deze toestand nogmaals wordt geraakt, sterft ze.

Resident Evil 4 Remake verschijnt op 24 maart op PS4, PS5, PC en Xbox Series X|S.

Over de auteur