Red Dead Redemption 2 - De releasedatum voor het RD Online is 05 november 2019.

29 Oktober 2019, 16:00 / by Fabian Rossbach
Red Dead Redemption 2 - De releasedatum voor het RD Online is 05 november 2019.

Red Dead Online is de multiplayer-versie van het hoofdspel Red Dead Red Redemption 2 en zal vanaf 05 november 2019 beschikbaar zijn voor de PC. Wie een Xbox one of Playstation 4 bezit kunnen de consoleversies van RDR 2 multiplayer al sinds 15 mei 2019 spelen.

De multiplayer game Grand Theft Auto V is een soort grote broer van RD Online en wordt simpelweg GTA Online genoemd. Beide spellen hebben een zeer hoge standaard, waarbij GTA Online het voordeel heeft dat het al sinds 2013 op de markt is en dus een voorsprong heeft van zes jaar. 

Als je geen van beide spellen eerder hebt gespeeld, zullen we eerst uitleggen waar het in de RDR 2 Online-modus om draait.

Wat is Red Dead Online?

Zoals eerder vermeld, is het de multiplayer-modus van het spel en wordt het online gespeeld op servers van Rockstar Games. De lobby's voor PS 4 en Xbox One zijn maximaal 32 spelers en er is geen informatie dat de PC-versie meer spelers op één server ondersteunt. Aangezien de servercapaciteit bij GTA Online ook identiek is voor de verschillende platformen, verwachten we geen veranderingen in de toekomst.

De online modus van RDR 2 bevindt zich, net als de verhaalmodus van het spel, in het Wilde Westen. Het exacte jaartal is 1899 en dus zijn er niet alleen rokende pistolen, brede prairies maar ook veel cowboys, sheriffs en indianen te vinden.

Om geld of dollars en goud te verdienen moet je missies en andere taken voltooien. De vergelijkingen met GTA Online zijn hier duidelijk te zien, want naast klassieke bankovervallen, diefstallen en allerlei andere illegale methoden, kun je hier ook handelen en smokkelen om je geld te krijgen. Je kunt het geld uitgeven aan wapens, kleding, paarden, grond, onroerend goed en andere minder of meer nuttige dingen.

Wat is er nieuw aan de PC-versie van Red Dead Online?

Aangezien de consoleversies meer dan een jaar geleden werden uitgebracht, krijg je als pc-speler veel meer mogelijkheden dan de systeemspelers in het begin hadden. Met de release van de PC-versie krijgen alle PC-spelers direct en gratis toegang tot de Frontier Update, die drie speelbare rollen bevat.

Dus je kunt kiezen tussen drie speciale paden die je vaardigheden beïnvloeden en zelfs andere spelinhoud vrijspelen. De rollen zijn de premiejager, de handelaar en de verzamelaar, waarbij precies datgene wat je al denkt dat er achter de naam schuilgaat.

Red Dead Online Dealer

Als retailer produceer je waardevolle goederen voor joun bedrijf met behulp van je magazijnmedewerker Cripps, die je winstgevend kunt verkopen. Om de goederen te produceren, moet je kadavers, huiden of bepaalde delen van dieren in de wereld van Red Dead Online aanschaffen en deze verder verwerken. Naast de dierlijke producten kun je ook voorraden bestellen of geld verdienen aan bevoorradingsmissies. Nadat je genoeg hebt verzameld, kan Cripps beginnen met de productie van het eindproduct. Vervolgens verkoop je joun goederen aan dealers. Net als bij GTA Online brengen leveringen over grotere afstanden meer geld op, maar zijn ze ook risicovoller.

Tijdens je werk als koopman doe je ervaring op dit gebied op en unlock je vaardigheden en nuttige voorwerpen.

  • Grotere ingrediëntententas, waardoor meer spullen meegenomen kunnen worden.

  • Hondenwaarschuwing, die je hond leert om aan te vallen tijdens kampovervallen.

  • De wapenkoffer, die de opslag van wapens mogelijk maakt.

  • Het prikmes, dat alleen door dealers kan worden gebruikt.

  • Een jachtwagen die stabieler is dan de gewone auto en waarmee je meer karkassen, huiden en bont kunt vervoeren.

  • Minder kans op overvallen in magazijnen.

Red Dead Online Verzamelaar

Ook hier zegt de naam veel over de speciale rol, want als verzamelaar kun je als verzamelaar alles verzamelen wat je vindt tijdens het verkennen van de wereld van Red Dead Online. De tas die je als verzamelaar ontvangt, bevat een kaart met markers voor waardevolle vondsten. Elke week ontvang je een nieuwe lijst met items die je kunt vinden in de spelwereld. Niet alle verzamelobjecten zijn te vinden, maar ook min of meer goed verborgen. Alles wat je in joun bezit kunt brengen, koopt mevrouw Nazar individueel of als set bij je in. Maar complete sets brengen meer geld op en dus is het altijd de moeite waard om naar de complete set te zoeken.

Naarmate je meer ervaring opdoet als verzamelaar, kun je ook vaardigheden en voorwerpen vrijspelen die je zullen helpen om ze te vinden.

  • Met een toenemend potentieel, zullen jouw getrainde adelaarsogen je helpen om hopen grond te vinden.

  • De Pennington Field spade helpt je om joun collector's item zelfs in de moeilijkste bodems op te graven.

  • De verfijnde verrekijker maakt het mogelijk om locaties zelfs van grote afstand te bekijken.

  • De metaaldetector is een van de belangrijkste instrumenten die je kunt ontgrendelen.

  • Met de paardensteun kun je zelfs tijdens het rijden waardevolle kruiden verzamelen.

  • Met een lantaarn voor je paard kun je zelfs in de donkerste duisternis de juiste weg vinden.

Red Dead Online Premie Jager

Net als in het Wilde Westen zijn er in de online wereld van Red Dead Redemption 2 veel criminelen. Als premiejager kun je met dezelfde wetsovertreders en de bijbehorende licentie geld verdienen. Om deze licentie te verkrijgen, moet je de Premie Jager op Rhodos bezoeken en kopen. Maar zodra je de vergunning in je haden hebt, ga je op klopjacht volgens het motto dood of levend. De premiebeschrijvingen vindt je in elk sherif kantoor, treinstation of postkantoor in het land. Met de toenemende ervaring kun je zelfs met andere online spelers op jacht gaan voor een premie.

Na enige tijd als premiejager te hebben gewerkt, kun je nieuwe vaardigheden en voorwerpen vrijspelen om je te helpen bij je jacht.

  • Concentratie, helpt je de doelen te vinden met je adelaarsoog.

  • De versterkte lasso, kan zelfs de machtigste criminelen fascineren.

  • Je kunt jezelf beter beschermen door schuilen tijdens het rijden.

  • De Bola is een werpwapen dat zich om de benen van je slachtoffers wikkelt en ze laat vallen.

  • Met de Bounty Hunter Car kun je veilig transporteren van overtreders van de wet.

  • Met de tweehandige wapenwartel kun je niet alleen indruk maken op de dames...

Nieuw in Red Dead Online in 2020

Met de release van Red Dead Online op de PC, heeft Rockstar Games ook aangekondigd dat er aanzienlijk meer inhoud met kortere tussenpozen zal zijn. In een interview werd bijvoorbeeld gesproken over nieuwe rollen, waarbij de fotograaf als voorbeeld werd genoemd. Maar ook de bestaande rollen moeten meer kansen krijgen en verder worden uitgebreid. Je moet dus nog sterker je eigen weg kunnen gaan en zelf kunnen beslissen of je de wet wilt naleven of breken om geld te verdienen. Ook de percelen en onroerende goederen moeten worden ontwikkeld. Het lijkt erop dat er veel nieuwe taken en missies voor de spelers zijn.

Dat klinkt voor ons alsof Rockstar van plan is om met Red Dead Online op dezelfde manier te werk te gaan als met GTA Online. Dit betekent dat we kunnen uitkijken naar een heleboel nieuwe inhoud en ook op de lange termijn zal het spelplezier gegarandeerd zijn. We kijken erg uit naar de release van RDR 2 op 05 november 2019 en zullen jou tot die tijd voorzien van nieuws over RD 2.

Op Keyfuchs vind je nu al de beste aanbiedingen en laagste prijzen voor je Red Dead Dead Online of Red Dead Redemption 2 Key. We hebben niet alleen aanbiedingen voor een PC Key, maar ook voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Over de auteur