RAIDBORN: De eerste grote inhoudsupdate is er - Alle informatie en vernieuwingen op een rij

28 Mei 2023, 21:59 / by Tom Schwiha
RAIDBORN: De eerste grote inhoudsupdate is er - Alle informatie en vernieuwingen op een rij

De eerste grote content-update voor RAIDBORN

Heb je al gehoord van de eerste grote content-update voor RAIDBORN? Het brengt veel spannende vernieuwingen en verbeteringen naar het spel. In dit artikel lees je alles over de nieuwe features, vijanden, het armor-systeem en nog veel meer. Bereid je voor op een nog intensere game-ervaring!

Hoogtepunten van de update

Enkele belangrijke vernieuwingen in de update zijn de nieuwe vijanden en hun eigenschappen:

  • Beseten vijanden en kristalharten veroorzaken nu bezetenheidsschade
  • Skeletten veroorzaken meer schade naarmate je bezetenheidswaarde hoger is (Doodsgreep-trait)
  • Goblins kunnen nu verbruiksvoorwerpen uit je inventaris stelen (Diefstal-trait)
  • Honger veroorzaakt ziekteschade die je maximale uithoudingsvermogen vermindert (Infectie-trait)
  • Boggarts veroorzaken gifschade (Gif-trait)
  • Zombies regenereren langzaam gezondheid (Regeneratie-trait)
  • Orks veroorzaken meer schade naarmate hun gezondheid lager is (Razernij-trait)

Bovendien is er een nieuw armor-systeem om vijandelijke armor en schilden te vernietigen, en een nieuwe algoritme voor item-spawns dat handelsinventarissen, buit, questbeloningen en meer beïnvloedt.

Meer spannende vernieuwingen

Maar dat is nog lang niet alles! De update brengt ook vele andere veranderingen en verbeteringen met zich mee. Zo kun je nu bijvoorbeeld uitrusting vinden in raadsel- en baaskisten en vernietigde kristalharten plunderen die garanderen dat uitrustingsspawns plaatsvinden.

Bovendien is de levelgenerator verbeterd, zodat de dungeons gevarieerder zijn. Ook de HUD is herzien en toont nu nieuwe functies en effecten. Het scherm bij overlijden informeert je nu over verloren XP en goud.

Nieuwe voorwerpen en drankjes

Veel nieuwe items zijn geïntegreerd in het spel: notitievoorwerpen om tutorialberichten na te lezen, genezende drankjes voor bezetenheid, ziekte en vergiftiging, evenals buff-drankjes voor schade, bescherming en XP-winst. Er is ook een nieuwe respec-drank toegevoegd.

Uitbreiding van uitrusting

De update breidt ook de keuze aan uitrustingsvoorwerpen in RAIDBORN uit. Vijf nieuwe bogen, vijf nieuwe tweehandige wapens, vier nieuwe schilden en een nieuwe uitrusting zijn toegevoegd om de uitrustingselectie in balans te brengen. Bovendien is er nu ook de Dark Knight uitrustingset als gratis DLC.

Verbeteringen en balancering

Naast de talrijke vernieuwingen zijn er ook enkele verbeteringen doorgevoerd. Lockpicks verschijnen nu in paren en de intensiteit van het gloeien van voorwerpen is licht verhoogd. De frequentie van quests en handelaarsvoorraad is ook verhoogd.

Met betrekking tot balancering is de straf bij overlijden veranderd: deze bedraagt nu 20% van je huidige XP en goud (voorheen alleen 30% van je XP). De XP-curve is aangepast om de XP-vereisten voor lagere niveaus licht te verhogen en de XP-vereisten voor hogere niveaus te verlagen.

Bugfixes

Tenslotte zijn er natuurlijk ook enkele fouten opgelost. Dit omvat onder andere het spawnen van questlocaties, botsingen van gevallen vijandelijke uitrusting en het dragen van schilden met onverenigbare wapens. Een fout waarbij de standaard ijzeren uitrusting geen attributen had, is ook verholpen.

Conclusie

De eerste grote inhoudsupdate voor RAIDBORN maakt het spel nog uitgebreider en gevarieerder. De vele vernieuwingen en verbeteringen zorgen voor een intensere spelervaring en meer langdurige motivatie. Als je RAIDBORN nog niet hebt gespeeld, zijn er nu nog meer redenen om het uit te proberen! Haal je Steam Key bij Keyfuchs en duik in het avontuur!

Over de auteur