PS5 Systeemsoftware-Beta Update - Nieuwe functies en verbeteringen

02 Februari 2023, 19:14 / by Fabian Rossbach
PS5 Systeemsoftware-Beta Update - Nieuwe functies en verbeteringen

PlayStation 5-fans kunnen hun geluk niet op, want er is een nieuwe systeemsoftware-beta-update. Het biedt een scala aan nieuwe functies en verbeteringen, waaronder Discord Voice Chat, Variable Refresh Rate-ondersteuning voor 1440p en een reeks aan UX, toegankelijkheids- en sociale functie-uitbreidingen. 

Beta-deelnemers uit de VS, Canada, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk krijgen per e-mail meer informatie en instructies om de beta te downloaden. Net als bij de eerdere betas kunnen sommige functies niet in het definitieve update worden opgenomen of kunnen ze aanzienlijk veranderen voordat het systeemupdate deze maand wereldwijd wordt uitgebracht.

Nieuwe sociale functies

Discord Voice Chat op de PS5.

Je kunt nu een Discord Voice Chat op de PS5-console joinen en gemakkelijk met vrienden op de meeste andere gamingplatformen chatten. Om te beginnen, koppel je gewoon je Discord en PlayStation Network-account van de PS5-console met de volgende stappen*. Daarna gebruik je de Discord-app op je mobiele apparaat of computer om een ​​voicechat op de PS5-console te starten (zorg ervoor dat de Discord-app up-to-date is). Je kunt ook vrienden op Discord laten zien dat je online bent en wat je aan het spelen bent. 

Share Screen Request rechtstreeks op het profiel

Je kunt nu een Share Screen Request naar een vriend

Over de auteur