PlayStation VR2-Headset - Sony vermindert leveringshoeveelheden

01 Februari 2023, 22:49 / by Fabian Rossbach
PlayStation VR2-Headset - Sony vermindert leveringshoeveelheden

Teleurstellende voorverkoopcijfers zorgen voor deze stap van Sony Group Corp. De gevolgen voor de virtual reality-sector zijn hiermee ook gemarkeerd.

Sony heeft aan het begin van het jaar de kwartaalprognose voor de levering van de PSVR2, die op 22 februari wordt uitgebracht, gehalveerd. Dit brengt het aantal op ongeveer een miljoen stuks in plaats van de twee miljoen die in gedachten waren. Sony wilde met de tweede generatie van zijn headsets de acceptatie en het gebruikersgroei voor VR verhogen, maar moet nu een verlies incasseren. Het aangepaste aantal leverbare eenheden kan echter, volgens het bedrijf, worden opgevoerd als de vraag toeneemt.

Sonys aandelen verloren na deze mededeling aan winst. Redenen voor het gebrek aan koopinteresse voor de nieuwe VR-bril zouden echter in het beperkte spelaanbod kunnen liggen. Maar ook in de onverenigbaarheid van het nieuwe headset met andere consoles. Momenteel werkt de VR2-bril alleen met de PS5. Sony is echter niet helemaal hopeloos: ze zijn ervan overtuigd dat VR de toekomst is, maar het tijdperk ervoor is waarschijnlijk nog niet echt aangebroken.

Over de auteur