Sony gaat voor de Playstation 6 - Wat betekent dit voor de PS5 Pro?

26 Januari 2023, 15:00 / by Fabian Rossbach
Sony gaat voor de Playstation 6 - Wat betekent dit voor de PS5 Pro?

Volgens de laatste insiderinformatie heeft de Playstation 6 voor Sony de hoogste prioriteit. Maar wat gebeurt er dan met de PS5 Pro?

Geruchten over het afzien van de PS5 Pro

Insiderinformatie duidt op Sony-focus op de Playstation 6

Als je een PS5 Pro verwacht, moet je sterk zijn bij de huidige geruchten. Volgens deze zal er geen PS5 Pro komen, omdat het bedrijf Sony zich volledig zou richten op de Playstation 6. De reden hiervoor, zo schrijft de informant, is de aanhoudende verkoopvraag naar de Playstation 5, veroorzaakt door aanhoudende productieproblemen die een levering vertragen, waardoor een hardware-update van deze redelijk onwaarschijnlijk is. Vanuit bedrijfstactisch oogpunt maakt het zeker zin om zich al op de nieuwe console te richten in plaats van bezig te zijn met het herzien van de middengeneratie.

Het bedrijf wil echter tot de nieuwste console wordt uitgebracht, nog meer updates voor de Playstation 5 uitbrengen. Deze zullen echter alleen kleine optimalisaties bevatten, mogelijk ook om de productiekosten te verlagen en (hopelijk) op een gegeven moment enkele prijsverlagingen te bieden.

Tot slot moet hier nogmaals worden benadrukt dat het hier alleen om geruchten gaat. Of we echt geen PS5 Pro kunnen verwachten, kan tot op heden nog niet worden gezegd.

Over de auteur