Planet Zoo - Info aangekondigd na de beta & een nieuwe modus

23 Oktober 2019, 20:28 / by Tom Schwiha
Planet Zoo - Info aangekondigd na de beta & een nieuwe modus

Nieuwe modus voor Planet Zoo

Nadat de bèta zeer succesvol was en veel spelers hadden deelgenomen was er veel feedback. De ontwikkelaar Frontier Developments heeft dit opgenomen en veel kritische aanpassingen gemaakt. We hebben het over online dwang in de franchisemodus van de Zoo Management Simulator.

In totaal zijn er drie modi in Planet Zoo, die naast de franchisemodus ook de singleplayer-campagne en de gratis modus omvatten. De veranderingen in het spel zorgen voor een vierde modus, die dezelfde omvang moet hebben als de online modus.

Je kunt een officieel bericht hierover vinden in het officiële Planet Zoo Forum in de Frontier Dev Blog. Daar legden ze voor het eerst uit waarom de franchisemodus werd ontwikkeld als een online modus. Een van de redenen voor de server-gebaseerde modus is het echte menselijke gecontroleerde economische systeem, dat een unieke spelervaring moet bieden. Een andere reden is de grote hoeveelheid gegevens die op elk moment in de modus wordt gegenereerd en altijd aan de server moet worden meegedeeld. Dit is de enige manier om te voorkomen dat het systeem veilig is voor bedriegers en andere oneerlijke middelen.

Maar de kritiek is aangekomen bij Frontier Developments en men begrijpt waarom de spelers een franchisemodus willen, die ook offline speelbaar is. Deze nieuwe modus zal tijdens de release ook in het spel komen en moet een volledige eigen economie hebben. Naast onderzoek, onderwijs en dieren, zal er bijna alles zijn wat beschikbaar is in online franchisemodus. De ontwikkelaar kan zich echter niet voorstellen hoe de handel tussen spelers, dierentuin rankings (Leaderboards Zoos) en community challenges in deze modus kunnen worden geïmplementeerd. Dus men zal het zonder deze dingen moeten doen.

De steamworkshop van Planet Zoo

Wat sommigen waarschijnlijk nog niet weten is dat Planet Zoo een eigen Steam Workshop heeft. Deze workshop kon al gebruikt worden tijdens de beta en dat deden spelers ook. In de steamworkshop kunnen spelers hun eigen blauwdrukken maken, die kunnen variëren van een eenvoudig dierenopvangcentrum tot een heel verblijf. Wat de gemeenschap al in de bèta heeft gecreëerd is verbazingwekkend, want er zijn niet alleen vierkante huizen gemaakt van vier betonnen muren. In deze korte tijd zijn er meer dan 3.100 blauwdrukken gemaakt, die niets onder doen vergeleken met de professioneel gemaakte ontwikkelaars.

Naast cadeauwinkels, eet- en drinkwinkels, zijn er ook complete reptielencentra of koninklijke leeuwenverblijven te vinden. Alle Blueprints zijn te vinden in de officiële steammworkshop van Planet Zoo.

Onze favoriete creaties in de Steam Workshop

Entree: De Ivy Garden Entrance heeft echt indruk op ons gemaakt. Het laat je in een andere wereld duiken wanneer je de dierentuin binnenkomt en straalt een sierlijkheid uit die anders alleen in Engelse landhuizen te vinden is. De planten en bloemen rondom en op het gebouw maken het voor iedere bezoeker duidelijk dat de dierentuin iets heel bijzonders is en veel waarde hecht aan gratie en rust.

Tropical House: Het Indiase Greenhouse Atrium is, zoals de naam al doet vermoeden, een tropisch huis in Indiase stijl, dat van buitenaf al zeer indrukwekkend is. Maar ook het interieur straalt een gevoel van India uit en de bewoners van de Greenhouse passen perfect in het totaalbeeld.

Onderwater Habitat: In de Onderwater / Exhibit Viewing Area komen verschillende dingen tegelijk samen. Naast de enorme omvang van dit prachtige onderwaterhabitat is ook de aandacht voor detail zeer indrukwekkend. De maker genaamd Sunnylilfox moet veel tijd geïnvesteerd hebben om dit enorme gebied te creëren. De glazen wand waarachter de waterbewoners goed te zien zijn, is een goed idee en trekt veel bezoekers. Verder is er een informatiebalie, pauzeruimte, eet- en drinkgelegenheid, informatieborden, donatieboxen, bewakingscamera's, vijf kleine behuizingen en nog veel meer.

Onderzoekscentrum: Het moderne onderzoekscentrum past perfect in de omgeving en ziet er gewoonweg heel koel uit. Het moderne gebouw is in wit en donkergrijs en heeft een glazen gevel als entree. Het gebouw is volledig omgeven door planten en laat zien hoe moderne architectuur in harmonie met de natuur kan worden gebracht.

Reptielenhuis: Het PaulsLey Reptielencentrum is minstens zo indrukwekkend als het onderwaterleven. Het reptielencentrum is bedekt met drie glazen koepels en ziet er van buitenaf prachtig uit. Naast de vele zit- en ontspanningsmogelijkheden in de buitenruimte, die u uitnodigen om te eten en te drinken, zijn er ook direct de bijpassende eetstalletjes. In het centrum trekken negen terrariums met allerlei soorten dieren bezoekers aan. De aandacht voor detail en creativiteit laat niets te wensen over en past in alle soorten dierentuinen. We raden ook aan om een kijkje te nemen naar de andere creaties van deze maker, omdat ze minstens zo indrukwekkend zijn.

Het plan van de ontwikkelaars lijkt dus te zijn om een actieve gemeenschap op te bouwen die zelf voor de inhoud zorgt. Tegelijkertijd biedt het spel ook een platform voor alle creatieve geesten die meer plezier hebben in het bouwen en ontwerpen van dergelijke omheiningen en gebouwen dan het beheren van de dierentuin zelf.

Beleef je eigen dierentuin vanuit het oogpunt van de bezoeker

Een ander bijzonder kenmerk van Planet Zoo is het ego-perspectief voor bezoekers. Je kunt in het ego-perspectief van een bezoeker springen en precies zien wat hij of zij ziet. Op deze manier kunt u uw eigen dierentuin door de ogen van de bezoekers ervaren en verder optimaliseren.

Tot de officiële release van Planet Zoo, zullen de ontwikkelaars zeker met enkele ideeën komen. Door de ideeën van de communityleden die worden uitgevoerd krijgen we echt een geweldig spel voor release, die niet alleen een must have voor dierlijke fans is.

De nieuwste trailer van Planet Zoo

De laatste trailer, die werd uitgebracht voor de bèta, geeft een zeer goede indruk van wat Planet Zoo te bieden heeft. Naast een aantal dieren kan je ook de uitbreidingsmogelijkheden van de omheiningen en de verschillende dierentuinstijlen zien. Deze kunnen worden verkend in het onderzoekscentrum en geven de dierentuin een geheel nieuwe look. Maar ook de grafische vormgeving en de aandacht voor detail die je in Planet Zoo te wachten staan, zullen je verheugen op de release.

Als je nu al zin hebt om een Planet Zoo Key te bestellen, kun je hier de bijpassende Keys vinden. Wie nog kan wachten tot de release op 5 november 2019, zal zeker een of twee euro besparen. Wat je ook beslist - Keyfuchs heeft altijd de beste aanbiedingen.

Meer over de spellen in deze post
Over de auteur