Dirt 5 - Nieuwe trailer showt wat je kan verwachten van Dirt 5

07 November 2020, 07:40 / by Fabian Rossbach
Dirt 5 - Nieuwe trailer showt wat je kan verwachten van Dirt 5

Veel moois in de nieuwste trailer van Dirt 5

Codemasters is een van de toonaangevende studio's op het gebied van racegames. Vandaar ook dat elke nieuwe game die deze studio uitbrengt op het verlanglijstje van vele racegamers komt te staan. Dat geldt ook voor de nieuwste game in de populaire Dirt-serie. Dirt 5 is een spel dat deze serie weer een nieuwe stoot energie geeft, met prachtige omgevingen, nieuwe racemodi en een groot aantal verschillende evenementen. Niet onbelangrijk: dit is ook de eerste Dirt-game, zelfs de eerste racegame, die op de nieuwe Xbox en Playstation gaat verschijnen.

Er zijn al wat verschillende trailers van Dirt 5 verschenen, maar nu hebben we dan toch eindelijk ook een trailer die volop laat zien wat we van deze game kunnen verwachten. Binnen twee minuten krijgen we een duidelijk beeld van de verschillende soorten wagens, de verschillende locaties in de game en de diverse modi. Zo is te zien dat het gymkhana evenement weer terug is gekomen, nadat we dit voor het laatst in Dirt 3 hadden gezien. Gymkhana is een vorm van racen waarbij het er vooral om gaat om binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk trucjes uit te halen met je auto. Het is een spelmodus die de echte racefanaten waarschijnlijk het liefste links zouden laten liggen, maar die voor mensen die op zoek zijn naar een meer gevarieerde racegame wel wat extra frisheid aan de game toevoegt.

Racen door de modder

Dirt heet geen Dirt als je daar niet flink wat modder in kunt verwachten. Waar je in Dirt 4 je auto niet eens zo heel erg vies kon maken, daar is dit in Dirt 5 wel weer volop aan de orde. Ook in de trailer is goed te zien dat je door heel wat modderige omgevingen gaat rijden en dat je auto aan het einde van een race dan ook behoorlijk onherkenbaar is. De game neemt je mee door speciale omgevingen in landen als Marokko, Brazilië en China. Zoals je mag verwachten van een game die ook op nieuwe consoles uit gaat komen, ziet alles er prachtig uit.

Aan de slag met Dirt 5

Dirt 5 is echt een racegame voor mensen die er van houden als hun races een beetje spectaculair zijn. Je rijdt met rallywagens, maar ook met speciale buggy's die het racen nog spectaculairder maken. Het is niet verwonderlijk dat dit weer een top racegame is, aangezien deze is gemaakt door de Codemasters Evo studio. Dit is een studio binnen deze gamemaker die door de jaren heen vele verschillende racegames heeft gemaakt. Deze studio maakt namelijk onder de naam Evolution Studios diverse games voor Sony, zoals jarenlang de WRC games en het populaire Motorstorm. Invloeden uit beide spelseries zijn terug te vinden in deze nieuwe game, die racegamers een unieke ervaring gaat geven.

Of je deze game dan ook op een nieuwe console speelt, of op je vertrouwde machine, het is absoluut de moeite waard om eens te kijken naar een gamekey en de prijzen te vergelijken met de Keyfuchs prijsvergelijking!

Over de auteur