NieR Replicant - Kan er een echte revival komen?

03 Maart 2021, 09:37 / by Fabian Rossbach
NieR Replicant - Kan er een echte revival komen?

Toen NieR in 2010 uitkwam voor de Xbox 360 en Playstation 3, verraste het fans van Japanse actiegames met atypische maar diepgaande personages, een onvoorspelbaar verhaal met meerdere eindes, en een iconische soundtrack. Het enige probleem: de cultklassieker zag er toen al gedateerd uit. Bovendien werd het Europese publiek getrakteerd op een andere hoofdrolspeler, aangepast aan de westerse gebruiken.

De "echte" NieR ervaring in een modern jasje

In Japan werd NieR uitgebracht onder de titel NieR Replicant. Het Japanse origineel is nu de basis voor een nieuwe versie die ons in april 2021 te wachten staat voor Playstation 4, Xbox One en Microsoft Windows. Videogamegigant Square Enix heeft ook veel moeite gedaan om NieR naar 2021 te brengen. Grafisch komt het spel nu in de buurt van NieR: Automata, dat in 2017 uitkwam.

NieR Replicant heeft niet alleen een nieuw uiterlijk gekregen, maar de gameplay is ook aanzienlijk verbeterd.

Qua spelervaring kun je ook verwachten dat gevechten vloeiender verlopen en meer in de stijl van NieR: Automata. Dus NieR: Replicant krijgt niet alleen een grafische oppoetsbeurt. Toch zal het actierollenspel geen echte remake zijn. Voor zover tot nu toe bekend is gemaakt, zou de verhaallijn niet zijn veranderd. Je gaat samen met het sprekende boek Grimoire Weiss op zoek naar een geneesmiddel voor een mysterieuze plaag die het leven van je zus bedreigt.

NieR Replicant zou een echte revival van een stoffige klassieker kunnen worden. We houden nu al van de nieuwe look. En fans kunnen eindelijk spelen met de originele hoofdrolspeler. Voor de beste deals kun je terecht op onze keyfuchsprijsvergelijking.

Over de auteur