Need for Speed: Heat - Nieuws over de gameplay en nieuwe systeemvereisten

27 Oktober 2019, 12:15 / by Fabian Rossbach
Need for Speed: Heat - Nieuws over de gameplay en nieuwe systeemvereisten

De nieuwe Need for Speed: Heat zou beter moeten zijn dan alle andere NFS-spellen. Om dit ambitieuze doel te bereiken, zal de ontwikkelaar Ghost Games alleen het beste uit alle spellen halen en verwerken in één spel. Of dit zal slagen of niet zal worden gezien op 8 November 2019, wanneer het klassieke racespel voor PC, Xbox One en PlayStation 4 op vrijdag zal worden gereleased.

Wij hebben een kijkje genomen naar de huidige status van Need for Speed: Heat en willen onze belangrijkste bevindingen met jou delen.

Wat maakt Need for Speed: Heat de beste NFS in de serie?

De kaart in het nieuwe racespel heeft zeer grote en uitgebreide gebieden, die zowel landwegen als bergwegen omvatten en zo duidelijk herinneren aan Need for Speed Hot Pursuit. Die klassieker werd op 2 oktober 2002 uitgebracht en was speelbaar op PlayStation 2 en Xbox en de Game Cube. Als je je de Game Cube nu niet meer kent, kan ik je vertellen dat dat lang geleden was!

Uit Need for Speed Shift en Pro Street komen de officiële races van de dag en zijn daarom zeer technisch.

De nachtraces, die illegaal zijn en vaak vergezeld gaan met politiesirenes, komen natuurlijk uit Need for Speed Underground 2. Als je nooit NFS Underground 2 hebt gespeeld, dan kun je het enthousiasme dat veel gamers voor deze titel hebben niet helemaal voorstellen. Sinds Underground 2 werd uitgebracht op 16 november 2004 voor de PC, op 17 november 2004 voor PlayStation 2, Xbox en Game Cube en uiteindelijk op 24 mei 2005 voor de Nintendo DS, weet niet iedereen het meer.

Need for Speed: Heat Tuning

De tuningmogelijkheden waren voor het eerst zeer uitgebreid in NFS Underground 2 en hielpen het spel alleen maar om succes te boeken. Met de latere NFS Carbon werd de game-ervaring verder verbeterd. Maar het meest populaire deel, dat nog steeds vol nostalgie is, blijft Need for Speed Underground 2.

Er is ook een Need for Speed: Heat Studio, Handige App voor Android en Apple. Meer informatie vindt je op de pagina Need for Speed Heat Studio.

De ontwikkelaar Ghost Games heeft geprobeerd om alle goede eigenschappen van zijn voorgangers met elkaar te mengen. Vooral de achtervolgingen bij de politie, die hun hoogtepunt hadden in Rivals, werden verder verbeterd. Maar ook het tuning- en rijgedrag was aangepast en zou nog beter in het spel moeten passen. Tegelijkertijd is er ook een Open World-functie, die je kunt verkennen door middel van een verhaal zoals je die in NFS Payback kent.

Het motto van Ghost Games tijdens de ontwikkeling is "Open World Pursuit" het makkelijkst om uit te drukken in woorden.

De systeemvereisten en de downloadgrootte van NFS Heat zijn ook bekend.

Ook is er nieuwe informatie over de technische vereisten voor Need for Speed Heat. Je kunt het downloadformaat van de game vinden in de Xbox Games Store en PlayStation Store. Met 24 GB voor de Xbox One versie van NfS Heat is het spel zeer beheersbaar. De PlayStation-versie heeft hier ruim 50% meer opslagruimte nodig. Om precies te zijn, het PSN bevat "minstens 35 gigabyte aan opslagruimte".

De geheugengrootte voor de PC is nog groter met minimaal 50 GB. Dit suggereert natuurlijk dat er hier nog betere grafische mogelijkheden en texturen zijn dan in de console versies.

Systeemvereisten voor Need for Speed: Heat

Ook de systeemeisen zijn opnieuw vernieuwd en daaruit blijkt het volgende:

Minimale systeemeisen voor de PC

  • Besturingssysteem: Windows 10
  • Processor: FX-6350 of Kern i5-3570 of Core i5-3570
  • Geheugen: 8 GB RAM
  • Grafische kaart: Radeon 7970/Radeon R9 280x of GeForce GTX 760 grafische kaart
  • DirectX: 11
  • Vereiste online verbinding: 0,3 MBit/s
  • Harde schijf: 50 GB ruimte: 50 GB

Aanbevolen systeemvereisten voor de PC

  • Besturingssysteem: Windows 10
  • Processor: Ryzen 3 1300X of Core i7-4790 of Core i7-4790
  • Werkgeheugen: 16 GB RAM
  • Grafische kaart: Radeon RX 480 of GeForce GTX 1060
  • DirectX: 11
  • Vereiste online verbinding: 0,5 MBit/s
  • Harde schijf: 50 GB ruimte: 50 GB
Meer over de spellen in deze post
Over de auteur