Motorsport Games - Werknemers dreigen met het vrijgeven van broncode

17 Januari 2023, 19:00 / by Fabian Rossbach
Motorsport Games - Werknemers dreigen met het vrijgeven van broncode

In de afgelopen maanden is Motorsport Games steeds negatief in het nieuws geweest. De redenen hiervoor lopen uiteen van het uitblijven van salarisbetalingen tot aan dreigende rechtszaken van gedupeerde werknemers. Nu volgt de volgende klap.

Onderhandelingen door werknemers

De betrokken werknemers gaan nu een stap verder. Aangezien de huidige methoden om de lonen te vorderen kennelijk nergens toe hebben geleid, zouden ze nu zelfs zo ver willen gaan dat ze het bedrijf gaan chanteren. Dit zou Insider Gaming van een anonieme werknemer te horen hebben gekregen. De inhoud van het ultimatum: het bedrijf moet de lonen uiterlijk 25 januari 2023 betalen, anders worden de broncodes van vier van zijn spellen online geplaatst, waaronder NASCAR: Ignition 21, NASCAR: HEAT 5, Indycar en KartKraft.

Vermoedelijke redenen voor deze stap zijn dat de werknemers het gevoel hebben dat ze niets meer te verliezen hebben. Of ze dit echt zullen doorzetten of dat er toch nog een oplossing voor de conflict zal komen, is nog afwachten. We houden je op de hoogte.

Over de auteur