Midnight Ghost Hunt - Releasedatum onthuld

05 Maart 2024, 20:00 / by Fabian Rossbach
Midnight Ghost Hunt - Releasedatum onthuld

Midnight Ghost Hunt, het multiplayer-spel dat de jachtmechanica van Dead by Daylight combineert met de chaotische pret van Prop Hunt, verlaat eindelijk de Early Access. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe het zou zijn om als geest een alledaags voorwerp zoals een lamp te bezitten en chaos te veroorzaken, dan zou dit spel wel eens perfect voor jou kunnen zijn.

Een wereld vol geesten en jagers

In Midnight Ghost Hunt zijn er twee facties: de jagers en de geesten. De jagers, die doen denken aan de moordenaars uit Dead by Daylight, vormen teams van vier spelers om vier ondeugende geesten te achtervolgen - de overlevenden in deze bizarre wereld. Als een van de "goeden" in het spel kun je een verscheidenheid aan geestvernietigende wapens uitrusten, waaronder een spectrale kanon dat geesten "in stukken kan blazen", zoals vermeld op de officiële Steam-pagina.

Als je daarentegen als geest speelt, heb je mystieke krachten tot je beschikking waarmee je voorwerpen naar nietsvermoedende mensen kunt gooien, stinkende dampen kunt oproepen en jezelf in huishoudelijke apparaten kunt veranderen - ja, zelfs in lampen.

Het heksenuur slaat toe

Maar dat is nog niet alles: wanneer de klok middernacht slaat, begint het heksenuur en worden de geesten nog onvoorspelbaarder. De jagers moeten alle geesten vernietigen vóór middernacht om niet op gewelddadige wijze vermoord te worden - tijd is dus een cruciale factor.

Officiële release op 21 maart

Er is nu officieel aangekondigd dat Midnight Ghost Hunt op donderdag 21 maart de Early Access-fase zal verlaten. Versie 1.0 zal verschillende kaarten van het spel herzien, met wijzigingen variërend van visuele aanpassingen tot volledige herzieningen om de algehele flow te verbeteren.

Als je zin hebt in actie, zorg er dan voor dat je het spel hier bemachtigt. Tot die tijd kun je, als je op zoek bent naar iets om de tijd te doden tot de release van versie 1.0, onze lijst met de beste gratis Steam-games bekijken.

Over de auteur