Microsoft Flight Simulator - AAU_02-update en spannende samenwerking

02 Juni 2023, 08:16 / by Tom Schwiha
Microsoft Flight Simulator - AAU_02-update en spannende samenwerking

Aircraft & Avionics Update 02 getestet

De "Aircraft & Avionics Update 02" (AAU_02) van Microsoft Flight Simulator bevindt zich nog steeds in de publieke testfase. Aan het begin van deze week hebben de ontwikkelaars een nieuwe bètaversie (1.33.6.0) voor testers uitgebracht, die talrijke bugfixes en verbeteringen bevat. Als je wilt weten welke wijzigingen precies zijn doorgevoerd, kun je de volledige release notes bekijken op het officiële forum.

Partnerschap met GLAAD: meer zichtbaarheid voor LGBTQIA+ in games

In juni, de Pride Month, is Xbox Game Studios Publishing verheugd om een langdurig partnerschap met de organisatie GLAAD aan te kondigen. Het doel van deze samenwerking is om uitgevers en ontwikkelaars te ondersteunen bij het ontwikkelen van games die meer zichtbaarheid, begrip en ondersteuning bieden voor LGBTQIA+ mensen.

Xbox Publishing gaat in samenwerking met GLAAD bestaande middelen uitbreiden door middel van workshops en consultaties om authentieke, hartverwarmende en wenselijke LGBTQIA+ representaties in toekomstige spellen mogelijk te maken. Dit geldt natuurlijk ook voor de Microsoft Flight Simulator. Om de Pride Month ook in de Microsoft Flight Simulator te vieren, hebben sommige spelers al verf modificaties gemaakt die gebaseerd zijn op echte Pride verf. Dit is een geweldige manier om de diversiteit en steun voor de LGBTQIA+ gemeenschap in het spel zichtbaar te maken. Als je deze modificaties wilt uitproberen, kun je ze downloaden via verschillende online bronnen. Het "Aircraft & Avionics Update 02" (AAU_02) brengt veel verbeteringen en bugfixes voor de Microsoft Flight Simulator. De openbare testfase loopt nog steeds en testers kunnen nu de bètaversie 1.33.6.0 uitproberen. Tegelijkertijd heeft Xbox Game Studios Publishing aangekondigd een langdurige samenwerking met GLAAD aan te gaan om LGBTQIA+ mensen meer zichtbaarheid en steun in spellen te bieden - een stap in de goede richting voor een diverse gaming-wereld. De voortdurende updates en verbeteringen aan de Microsoft Flight Simulator, samen met de nieuwe samenwerking met GLAAD, laten zien dat het ontwikkelteam zich inzet voor een authentieke en inclusieve spelervaring. We kijken uit naar de verdere ontwikkeling van de Microsoft Flight Simulator en welke spannende nieuwe functies we in de toekomst kunnen verwachten.
Over de auteur