Miasma Chronicles: Eerste indrukken van de nieuwe TRPG-hit - Vergelijking met Mutant Year Zero en alle informatie over de gameplay

29 Mei 2023, 21:00 / by Fabian Rossbach
Miasma Chronicles: Eerste indrukken van de nieuwe TRPG-hit - Vergelijking met Mutant Year Zero en alle informatie over de gameplay

Een blik op Miasma Chronicles

Welkom terug, lieve Keyfuchs-gamers! Vandaag hebben we een eerste indruk van Miasma Chronicles, het nieuwe tactische rollenspel (TRPG) van ontwikkelaar The Bearded Ladies, voor jullie. Je herinnert je misschien hun eerdere titel Mutant Year Zero. Nou, Miasma Chronicles lijkt in veel opzichten op dit spel, maar bouwt voort op de elementen ervan en verbetert ze.

Post-apocalyptisch Amerika en een verloren moeder

In Miasma Chronicles speel je als Elvis, die samen met zijn robot-begleider Diggs woont in een mijnbouwstad genaamd Sedentary. Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptisch Amerika en draait om de zoektocht naar Elvis' verdwenen moeder.

Tactische gevechten en Miasma-krachten

De gevechten in Miasma Chronicles zijn tactisch van opzet en bieden verschillende moeilijkheidsgraden en benaderingen. Gedurende het spel krijgt Elvis zogenaamde Miasma-krachten, die hem voorzien van extra vaardigheden. Hierdoor wordt de variatie in gevechten interessanter en biedt het spelers meer mogelijkheden om hun tegenstanders strategisch te verslaan.

Een gepolijste opvolger van Mutant Year Zero?

Er zijn tot nu toe enkele kleine bugs in het spel opgetreden, maar niets ernstigs. Over het algemeen lijkt Miasma Chronicles op een gepolijste versie van Mutant Year Zero. De vraag blijft echter of het zijn prijs rechtvaardigt - vooral als je bedenkt dat het spel momenteel 50 dollar kost.

Vooruitblik op Miasma Chronicles

Als je een fan bent van TRPG's of Mutant Year Zero, dan moet je Miasma Chronicles zeker in de gaten houden. Ondanks enkele kleine bugs lijkt het spel een geslaagd tactisch rollenspel te zijn dat voortbouwt op de sterke punten van zijn voorganger en deze verder ontwikkelt. Bij Keyfuchs zullen we Miasma Chronicles blijven volgen en je updaten zodra er nieuws is.

Wil je zelf een indruk krijgen van Miasma Chronicles? Bezoek dan onze Miasma Chronicles pagina en bemachtig je sleutel! Als je op zoek bent naar andere spannende spellen, bekijk dan onze selectie van Steam-sleutels en ontdek je volgende favoriete spellen.

Blijf op de hoogte voor meer informatie en indrukken van Miasma Chronicles en vele andere geweldige spellen. Tot de volgende keer, lieve Keyfuchs-gamers!

Over de auteur