Metal: Hellsinger - Een ritme-shooter tussen hamer en aambeeld

18 September 2023, 12:07 / by Fabian Roßbach
Metal: Hellsinger - Een ritme-shooter tussen hamer en aambeeld

De klanken van het onheil

Stel je voor, je bent op weg naar de hel, maar in plaats van je te ergeren, sla je het ritme op de hoofden van demonen. Welkom bij Metal: Hellsinger, een first-person shooter die je in een ritmische strijd werpt. Ontwikkeld door The Outsiders en aangedreven door de Unity Engine, brengt dit spel een unieke mix van keiharde actie en melodieuze metal.

Het concept is eenvoudig maar effectief: hoe nauwkeuriger je de maat van de muziek raakt, hoe meer schade je aanricht. Elke schot en elke treffer is een drummer op je weg door de hel. Maar nu zou het spel zelf op weg naar verdoemenis kunnen zijn - vanwege zorgen over de nieuwe kosten van Unity.

Unity-tarieven werpen een donkere schaduw

De Unity Engine is een zwaargewicht in game-ontwikkeling en brengt indie-hits voort zoals Metal: Hellsinger. Maar de recent aangekondigde "Unity runtime fee" heeft ontwikkelaars over de hele wereld opgeschrikt. Met tarieven tot 20 cent per installatie kan dit het einde betekenen voor veel spellen die op het platform zijn ontwikkeld.

Zelfs David Goldfarb, de oprichter van The Outsiders, heeft zijn zorgen geuit en fans van het spel gewaarschuwd om het zo snel mogelijk te bemachtigen. Een sombere vooruitzicht voor iedereen die uitkijkt naar een rondje ritmisch demonenvechten.

Wat betekent dit voor Metal: Hellsinger?

Dat valt nog te bezien. Terwijl sommige ontwikkelaars al nadenken over een overstap naar een andere engine, heeft The Outsiders nog geen concrete plannen bekendgemaakt. Maar het nieuws werpt een schaduw over de toekomst van Metal: Hellsinger.

Ondanks dit blijft het spel een unieke ervaring. De soundtrack, gevuld met nummers van metalgrootheden zoals Trivium en Arch Enemy, zorgt voor een adrenalineverhogende gameplay zoals geen ander. En als je in de maat blijft en je vijanden verplettert, word je beloond met punten - een systeem dat de herspeelbaarheid aanzienlijk verhoogt.

Hoe je het spel kunt krijgen

Tot 25 september is Metal: Hellsinger afgeprijsd op Steam. Dus als je eraan denkt om het te kopen, is dit het juiste moment. Je kunt ook een Steam-sleutel kopen op onze Steam Key-pagina.

Of je nu een fan bent van shooters, ritmegames of metal - of alle drie - Metal: Hellsinger biedt een unieke ervaring. Grijp het terwijl je kunt en laat de demonen trillen op het ritme van jouw muziek!

Over de auteur