Metal Gear Solid 3 - Snake Eater Remake officieel aangekondigd

25 Mei 2023, 22:49 / by Fabian Roßbach
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater Remake officieel aangekondigd

Metal Gear Solid 3: Snake Eater Remake komt naar PC, PS5 en Xbox Series X|S

Konami heeft tijdens de PlayStation Showcase in mei 2023 aangekondigd dat ze een remake zullen uitbrengen van het populaire spel Metal Gear Solid 3. Het originele spel werd uitgebracht in 2004 en wordt beschouwd als een van de beste spellen uit de Metal Gear-serie. De remake zal bijgewerkte graphics, herwerkt gameplay en nieuwe functies bieden die de algehele spelervaring verbeteren.

Metal Gear Solid 3 is een prequel op de eerste twee spellen van de serie en speelt zich af in 1964 tijdens de hoogtijdagen van de Koude Oorlog. Spelers nemen de rol aan van Naked Snake, een CIA-agent die op een missie is om de gevangen genomen Sokolov, een Sovjet-wetenschapper, te redden. Terwijl Snake zich een weg baant door de jungle, moet de speler stealth en strategie gebruiken om onopgemerkt te blijven en de missie te voltooien.

Metal Gear Solid Master Collection: Volume 1 aangekondigd

De Metal Gear Solid Master Collection: Volume 1 bevat naast het nieuwe spel ook remakes van de eerste drie MGS-spellen: Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en Snake Eater. Het is gepland voor release op de PS5 in de herfst. Volgens een persbericht van Konami zullen de versies van Sons of Liberty en Snake Eater in deze collectie afkomstig zijn uit de Metal Gear Solid HD Collection.

Releasedatum & Beschikbaarheid

De exacte releasedatum voor de Metal Gear Solid 3 Remake is nog niet bekend, maar de Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 is bevestigd voor de herfst van 2023. Deze collectie zal het originele Metal Gear Solid-spel, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en de originele versie van Metal Gear Solid 3: Snake Eater bevatten. Konami heeft ook bevestigd dat het nieuwe Metal Gear Solid ook zal verschijnen voor de Xbox Series X|S-consoles en de PC.

Conclusie: Geweldig nieuws voor Metal Gear-fans

De aankondiging van de Metal Gear Solid 3 Remake is geweldig nieuws voor fans van de serie. Met bijgewerkte graphics, herzien gameplay en nieuwe functies kunnen spelers uitkijken naar het ervaren van een van de beste spellen uit de Metal Gear-reeks op een geheel nieuwe manier. De aankondiging toont ook het engagement van Konami voor de serie en haar fans door eerder verwijderde titels opnieuw te introduceren. Over het algemeen ziet de toekomst er veelbelovend uit voor Metal Gear.

Over de auteur