Lies Of P en Denuvo DRM - De onverwachte wending

18 September 2023, 10:37 / by Fabian Roßbach
Lies Of P en Denuvo DRM - De onverwachte wending

Lies Of P: Meer dan alleen Pinocchio voor gamers

Goedendag beste gamers, haal je lange neus tevoorschijn, want we duiken in de wereld van Lies Of P. Het spel dat ons meeneemt naar een duistere versie van het Pinocchio-verhaal heeft onlangs een wending genomen die bij sommige spelers voor fronsende wenkbrauwen zorgt. Ja, je hoort het goed, we hebben het over Denuvo DRM.

Verrassend gebruik van Denuvo DRM

Stel je voor, je verheugt je op een nieuw spel en dan dit: Ontwikkelaar NEOWIZ heeft stilletjes Denuvo Anti-Tamper toegevoegd aan de pc-versie. En dat op dezelfde dag dat Lies Of P live ging voor alle Deluxe Edition-eigenaren. Maak je klaar, we leggen uit wat dit betekent en waarom sommige spelers nu fronsen.

Denuvo DRM: Vloek of zegen?

Voordat we verder gaan, een korte uitleg: Denuvo DRM is een anti-piraterij tool die door ontwikkelaars wordt gebruikt om het moeilijker te maken voor zwarte markt piraten om hun spellen te kraken. Klinkt op het eerste gezicht goed, toch? Het probleem is echter dat het vaak in verband wordt gebracht met prestatieverlies. Daarom is de verrassing groot en de vreugde... nou ja, eerder gering.

De reacties van spelers

De meeste gamers hebben de update op de Steam-pagina van Lies Of P nog niet opgemerkt. Maar degenen die het wel hebben ontdekt, zijn allesbehalve enthousiast. Ze roepen de ontwikkelaar op om Denuvo na de release te verwijderen - een praktijk die al bij sommige games is gebeurd.

Wat betekent dit voor jou?

Als je nu bezorgd bent en bang bent dat jouw pc Lies Of P met Denuvo niet aankan: Maak je geen zorgen! Je kunt het spel ook spelen op Xbox One, Xbox Series X/S, PS4 en PS5. En voor alle Xbox Game Pass-abonnees is er nog meer goed nieuws: Het zal beschikbaar zijn zonder extra kosten.

Onze conclusie

Ondanks de verrassende wending blijft Lies Of P een boeiende titel die we zeker niet willen missen. We hopen echter dat de ontwikkelaars luisteren naar het feedback van de community en een oplossing vinden die iedereen tevreden stelt. Dus, beste gamers, blijf op de hoogte en houd je Steam Keys klaar!

Over de auteur