Kingmakers

07 Maart 2024, 20:21 / by Tom Schwiha
Kingmakers

Kingmakers, het recent onthulde spel, lijkt perfect de opwinding van de kindertijd vast te leggen door personages uit verschillende werelden met elkaar te laten botsen.

De debuutvideo toont een massief middeleeuws leger dat wordt weggevaagd door een moderne soldaat met automatische wapens, een gehavende pick-up truck en een helikopter. Maar achter deze beruchte wending schuilt veel meer: third-person shooter gameplay, real-time strategie-elementen en een enorme omvang met duizenden soldaten op het scherm - alsof je een personage uit Battlefield rechtstreeks in Medieval: Total War gooit.

Een kijkje achter de schermen bij Redemption Road Games

Redemption Road Games, bekend van hun spirituele opvolger van Road Rash, Road Redemption, heeft een diepgaand inzicht gegeven in de ontwikkeling van hun volgende project. In een gesprek met John Linneman werden spannende technische details onthuld over Kingmakers, die laten zien hoe het spel de grenzen van de huidige consolegeneratie doorbreekt en unieke gameplay-ervaringen mogelijk maakt.

De technologie achter de ervaring

Kingmakers maakt gebruik van de Unreal Engine, maar met een speciale twist. In plaats van traditionele skeletanimaties te gebruiken die zouden worstelen bij het weergeven van duizenden soldaten, vertrouwt het spel op vertexanimaties die op de GPU worden berekend. Deze innovatieve benadering maakt een ongekende mate van detail en dynamiek mogelijk in de massascènes.

De AI en de beweging van de massa

Een andere revolutionaire aspect van Kingmakers is de Kunstmatige Intelligentie (AI), die een uiterst gedetailleerde controle van duizenden eenheden tegelijk mogelijk maakt zonder de prestaties te beïnvloeden. Dit wordt bereikt door zeer geoptimaliseerde algoritmen die op meerdere threads draaien, wat zorgt voor een nauwkeurige en intelligente navigatie van de eenheden door complexe 3D-omgevingen.

Gameplay: Een fusie van actie en strategie

Kingmakers biedt een boeiende mix van Third-Person Shooter en Real-Time Strategy. Spelers nemen de rol aan van een moderne soldaat die terug in de tijd wordt gebracht naar de 15e eeuw en probeert het Verenigd Koninkrijk te veroveren met behulp van zowel middeleeuwse als moderne oorlogsvoeringsstrategieën. Het spel legt de nadruk op interactie met de omgeving en tactische controle van eenheden, maar biedt tegelijkertijd een intensieve en directe gevechtservaring.

Een blik in de toekomst

Kingmakers stelt nieuwe normen op het gebied van technologie en gameplay voor de volgende generatie videogames. Door geavanceerde technologie, innovatieve gameplay en een diepgaand verhaal te combineren, belooft Kingmakers een van de meest opwindende spellen van 2024 te worden. De ontwikkelaars van Redemption Road Games hebben duidelijk gemaakt dat ze niet alleen de grenzen van wat mogelijk is op huidige consoles willen bereiken, maar deze willen overschrijden om spelers een onvergetelijke ervaring te bieden.

In een tijd waarin de game-industrie voortdurend streeft naar innovatie, zou Kingmakers wel eens de verrassingshit kunnen zijn die laat zien hoever technologie en creativiteit van ontwikkelaars kunnen reiken. Met één voet in het verleden en de andere stevig in de toekomst, belooft Kingmakers spelers mee te nemen op een reis die ze niet snel zullen vergeten.

Over de auteur