Informatie over de nieuwe Playstation 5 en de release datum - Info en release datum playstation 5

04 November 2020, 09:40 / by Fabian Rossbach
Informatie over de nieuwe Playstation 5 en de release datum - Info en release datum playstation 5

Alles wat je moet weten over de PlayStation 5

De PlayStation 5: releasedatum, specificaties en nieuws4K gaming en 3D audio, Hier is alles wat je moet weten over de nieuwe generatie van de PlayStation.

Sony heeft officieel aangekondigd dat de PlayStation 5 over een paar weken in de winkels ligt. De exacte datum is 19 november. Pre-orders zijn al mogelijk.

Playstation heeft altijd al meer aangeboden dan alleen gaming. De PS5 weet ons te imponeren met de 4K Blue-ray disc, meeslepende 3D audio en het streamen van high-end apps.

Ook weten we welke spellen je kan verwachten. Denk aan spellen zoals Spider-man: Miles morales, Horizon Forbidden West, Call of Duty Black Ops Cold War, Final Fantasy 16, een nieuw God of War spel en niet te vergeten een uitgebreide en verbeterde versie van GTA V.

Dolby Atmos & 3D audio

De PlayStation 5 beschikt over Dolby atmos Sound voor games. Ook beschikte de console over 3D audio die je kan beleven met de nieuwe Pulse 3D headset.

DualSense Controller

Normaal gesproken komt er met elke nieuwe generatie van de PlayStation een nieuwe DualShock controller mee, behalve deze keer. Sony heeft een nieuwe DualSense controller gemaakt voor de PS5. Het is een strak en modern design inclusief met LEDs. Sony beweerd dat de nieuwe controller je meer zal prikkelen terwijl je interactief bent in de virtuele game werelden. De controllers zijn vanzelfsprekend draadloos. De batterijduur is tot nu toe niet bekend. Wel weten we dat de batterijcapaciteit 1,560mAh bevat.

4K Blu-ray disc

Als je de PS5 met Disc Drive koopt dan beschikt jouw Playstation over 4K Blu-ray. Als je niet geïnteresseerd bent in 4K Blu-ray, dan kan je ook de PS5 Digital Edition aanschaffen. Sony heeft ook onthuld dat apps zoals Netflix, Disney Plus, Apple TV, Spotify, Twitch en YouTube allemaal beschikbaar zijn vanaf dag één.

8K ondersteuning

De PlayStation 5 ondersteund 8K resolutie, hoewel sommige games nog geen 8K ondersteuning aanbieden. Bij toekomstige games zal dit gegarandeerd mogelijk zijn, maar tot die tijd kan je wel genieten van films in 8K resolutie.

 

SSD opslag

De PlayStation 5 introduceert ook interne SSD opslag. Deze opslag biedt in vergelijking met HDD 100x snellere laadsnelheid, super snel streamen en ook mega snelle opstartsnelheid. De SSD capaciteit bevat 825GB. Het is mogelijk om deze capaciteit uit te breiden.

Accessoires

Naast de bekendmaking van de nieuwe PS5 console zichzelf heeft Sony ook aangekondigd dat er een aantal accessoires uitkomen.

De meeste interessante accessoire is toch wel de Pulse 3D headset. Sony claimt dat deze headset jouw game experience een stuk verbeterd.

Ook heeft Sony een nieuw DualSense Charging Station om je controllers op te laden. Je kan hier twee controllers tegelijk opladen. Ook is er sprake van een HD-camera en nog meer accessoires die zeker onthult zullen worden hoe dichter we de lancering van de PS5 naderen.

Tenslotte zullen er natuurlijk ook VR opties zijn voor de PlayStation 5. Er gaan geruchten dat Sony bezig is met 3D hologram accessoires voor de nieuwe PS5 multiplayer games.

Ben je geïnteresseerd in de PS5? Vergelijk hier de prijzen van verschillende shops en koop jouw PS5 voor de beste prijs.

Over de auteur