Helldivers 2 - Nieuw met Game Master de Live-Service game

05 Maart 2024, 21:59 / by Tom Schwiha
Helldivers 2 - Nieuw met Game Master de Live-Service game

In een tijd waarin live service games vaak bekritiseerd worden om hun repetitieve en geautomatiseerde evenementen, neemt Helldivers 2 een moedige en innovatieve weg om spelers op lange termijn te boeien.

Ontwikkelaar Arrowhead Studios onthult zijn intentie om te leren van de fouten van andere live service games en een frisse, dynamische spelerservaring te bieden. Katherine Baskin, de community manager van Arrowhead, deelde details over de "controversiële" strategie van de studio op de officiële Discord-server van Helldivers 2.

Een Game Master voor een levende wereld

Eind februari onthulde Arrowhead Studios dat een echte persoon genaamd Joel de rol van 'Game Master' op zich neemt in de online shooter. Geïnspireerd door rollenspellen zoals Dungeons and Dragons, is deze rol ontwikkeld om het spelgedrag van spelers te observeren en in-game gebeurtenissen te manipuleren om de spelervaring spannend te houden.

"Het is echt bedoeld om het spel opwindend te houden en de eindeloze oorlog voor de spelers boeiend te maken," zegt Baskin. In tegenstelling tot veel live service spellen die vertrouwen op een kalender met geautomatiseerde evenementen die gekoppeld zijn aan grote feestdagen, wil Helldivers 2 een andere weg inslaan. "HD2 moet een lange levensduur hebben, we zouden het graag vele jaren zien doorgaan, en dat betekent dat we meer nodig hebben dan alleen een kalender met geautomatiseerde evenementen."

Een persoonlijke touch in de digitale oorlog

Baskin merkt op dat de meeste coöperatieve live service spellen iets vergelijkbaars hebben als een Game Master, maar dan in de vorm van "een reeks geautomatiseerde evenementen". Ze legt verder uit dat "buffs, debuffs en evenementen automatisch worden geactiveerd volgens een bepaald schema... in plaats van wat we hier doen, namelijk een persoon die de campagne kan analyseren terwijl deze plaatsvindt en gevoeligere beslissingen kan nemen."

De keuze voor een menselijke Game Master is ongetwijfeld uniek en kan als controversieel worden beschouwd. Toch hoopt Arrowhead Studios dat spelers zullen genieten van deze innovatieve benadering in het algemeen. Een multiplayer omgeving die evolueert met zijn spelerbasis, in plaats van alleen standaardinhoud te leveren, is ongetwijfeld boeiender.

Conclusie

Helldivers 2 bewijst met zijn sterke toename in populariteit dat de aanpak van Arrowhead wonderen verricht. Spelers genieten van de uitdagende gevechten en de extra motivatie om samen te werken. Het inzetten van een Game Master om het spel dynamisch en levendig te houden, onderscheidt Helldivers 2 van andere live service spellen en biedt een frisse kijk op online multiplayer ervaringen. Arrowhead Studios laat zien dat het mogelijk is om de uitdagingen van live service spellen aan te gaan met creativiteit en innovatie.

Over de auteur