GTA Online - Nieuwe exploit veroorzaakt PC-crashes

26 Januari 2023, 22:00 / by Fabian Rossbach
GTA Online - Nieuwe exploit veroorzaakt PC-crashes

GTA-modders hebben iets bijzonders bedacht, maar veroorzaken met hun exploit veel crashes bij andere spelers. Het probleem raakt de hele GTA-5-Online community en veroorzaakt ontevredenheid.

Gevaar voor de GTA-community

Hoe bescherm je jezelf tegen hackers?

GTA is een van de meest bekende spellen ooit. Dit komt mede door de lange levensduur. Maar het spel heeft ook vandaag de dag nog steeds problemen. Recentelijk slaagden GTA-modders erin om de pc's van andere spelers te laten crashen - de opwinding in de community is groot. De hacks van deze modders zorgen ervoor dat het account en de character van een andere speler worden verwijderd, en het kan ook de pc zelf beschadigen. Waarom deze mods hun macht misbruiken, is momenteel nog onduidelijk. Maar bij deze daden lijkt het om gerichte hackaanvallen te gaan, waarbij de mods hun macht gebruiken om andere spelers aan te vallen en hun JP-accounts en characters te verwijderen.

Rockstar reageert op problemen

Wat doet de ontwikkelaar?

Je kunt je er echter tegen beschermen. Met in-game firewalls kun je je beschermen tegen de aanvallen. Toegegeven, deze optie is erg complex en waarschijnlijk heb je niet genoeg kennis. Daarom is het aan te raden om het risico dat je spullen worden verwijderd, tegen te gaan door niet meer in te loggen in het spel - ook al is dat moeilijk. Als je het spel alleen af en toe speelt, is het verstandig om het spel niet te openen en niet in te loggen. Je kunt ook een klacht indienen

Over de auteur